spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Rusia inaugureaza ruta feroviara ocolitoare cu Ucraina

Caile Ferate Ruse au lansat serviciile de calatori pe distante lungi de-a lungul noii linii de cale ferata Zhuravka-Millerovo care va fi operata zilnic de peste 120 de trenuri de calatori si 30 de trenuri de marfa.
Linia principala Zhuravka – Millerovo are o lungime de 137 de km si este o sectiune de cale ferata care leaga Rusia Centrala de coasta Marii Negre. Este proiectata sa permita o viteza a trenurilor de calatori de pana la 140 km/h si de pana la 90 km/h in cazul trenurilor de marfa.
In cadrul proiectului, 7 gari noi au fost construite in regiunile Rostov si Voronezh (Zaitsevka, Sergeevka, Soborovka, Kuteinikovo, Vinogradovka, Kolodezi si Bochenkovo).
In cadrul proiectului, a fost reconstruita gara Zhuravka si au fost construite o pasarela si o cladire a garii in gara Zaitsevka cu o suprafata totala construita de 494 de metri patrati. In gara Bochenkovo au fost construite un peron si o pasarela.
In Kuteinikovo, se construieste o gara cu o suprafata totala de 1,071 metri patrati si o capacitate zilnica estimata de 100 de calatori, precum si o pasarela.
Toate aceste solutii de proiectare au ca scop facilitarea accesului la infrastructura de transport pentru persoanele cu mobilitate redusa, dar si imbunatatirea confortului calatorilor in gari.
Testarea trenurilor pe noua linie a inceput in august 2017, iar serviciile de marfa au inceput la 14 septembrie 2017. Primele trenuri de marfa, care au fost deviate temporar pe o portiune de cale ferata, au transportat cereale, minereuri de fier si materiale de constructii. Aceste teste au facut posibila verificarea infrastructurii feroviare si a operarii sistemelor de control al traficului, dar si instruirea personalului.

Ultimele Articole