Rusia finalizeaza al doilea tunel pe coridorul Baikal

Conform Cailor Ferate Ruse, constructia celui de-al doilea tunel al liniei Baikal este finalizata in proportie de 95%. Lucrarile de excavatie la cel de-al doilea tunel Baikal inainteaza cu o medie zilnica de 12 m. Pe masura ce utilajul de sapat tuneluri se apropie de portalul estic, finalizarea tunelului este asteptata catre finalul primului trimestru din 2018.
In noiembrie 2017, a fost finalizata constructia caminelor de colectare estice si vestice. Lungimea acestora este de 1 747m si 1 500m respectiv.
Actualul tunel Baikal cu sens unic este unul dintre cele mai inguste de pe linia East Siberian Railway. Capacitatea de transfer de pe sectiunea de cale ferata Daban-Delbichind este exploatata la capacitate maxima, iar cresterea capacitatii pe acest segment este imposibila fara dublarea liniei pentru trenurile care circula prin Baikal Range si fara dezvoltarea mai multor segmente adiacente.
Noul tunel Baikal va creste semnificativ capacitatea de transfer pe sectiunea Severobaikalsk-Lena. Acesta este cel mai important proiect al liniei Baikal-Amur si al programului de modernizare a caii ferate Transsiberiene.