duminică, mai 28, 2023
spot_img

Rusia aproba planul 2025 privind investitiile in calea ferata

In data de 19 martie, Guvernul Rus a aprobat programul de investitii pe termen lung al RZD pana in 2025. Valoarea totala a planului de investitii al RZD in cadrul scenariului de baza este de 4.671 de miliarde de ruble (72.4 miliarde de dolari). Conform programului, valoarea totala a investitiei, cu participare privata, este de 8,658 de miliarde de ruble (134 de miliarde de dolari).
Scenariul optimist pentru 2019-2025 prevede alocarea a 5,786.5 miliarde de ruble (89,7 miliarde de dolari), iar valoarea investitiilor se ridica la 9,773.3 miliarde de ruble (151,5 miliarde de dolari), suma care include fondurile care provind de la alti investitori.
Strategia se bazeaza pe dezvoltarea serviciilor integrate si traficul de containere si pe imbunatatirea calitatii transportului de marfa si pasageri intre orase. De asemenea, strategia evidentiaza dezvoltarea retelei feroviare de mare viteza si a infrastructurii feroviare conventionale.
De asemenea, programul de investitii pentru 2025 prevede si achizitia de material rulant nou, precum si modernizarea parcului de vehicule existent, inclusiv a unitatilor de tractiune si implementarea noii tehnologii pentru incurajarea tehnologiei moderne.
Planurile includ modernizarea si extinderea infrastructurii de baza, inclusiv a retelei de cale ferata din bazinul Marii Azov-Marii Negre si dezvoltarea liniilor de cale ferata Baikal-Amur si Trans-Siberiene pentru a putea transporta pana la 180 de milioane de tone pe an pana in 2024. Modernizarea liniilor Baikal-Amur si Trans-Siberiene necesita investitii in valoare de 182,5 miliarde de ruble (2,8 miliarde de dolari) pana in 2025.
Proiectele trebuie sa sustina cresterea de pana la patru ori a transportului de containere, inclusiv reducerea timpului de transport al containerelor pe calea ferata, indeosebi, din Orientul Indepartat pana la granita de vest din Rusia la sapte zile.
Pe segmentul de pasageri, prin implementarea proiectelor necesare, RZD se asteapta sa creasca cota de piata a transportului feroviar, oferind legaturi mai bune si servicii moderne si confortabile.

Ultimele Articole