Rusia anunta noi investitii de 9,75 miliarde dolari pentru 2018

Volumul investitiilor planificate de catre Caile Ferate Ruse (RZD) pentru 2018 se ridica la aproximativ 580 miliarde ruble (9,75 miliarde de dolari). Anuntul a fost facut de catre Presedintele Executiv al RZD, Oleg Belozerov, in urma unor discutii purtate cu guvernul de la Moscova.

„Cifra investitiilor se va ridica la aproximativ 580 miliarde ruble insa, in final, valoarea acesteia va depinde de deciziile ce vor fi adoptate cu privire la tarifele aplicate transporturilor”, spune Belozerov.

Caile Ferate Ruse au solicitat guvernului sa analizeze, pentru 2018, posibilitatea indexarii tarifelor aplicate transportului de marfa cu 6%, pastrand in acelasi timp plusul de investitii de 2% pe care l-au primit in 2017 pentru eliminarea restrictiilor de acces la infrastructura.

Potrivit datelor Cailor Ferate Ruse, din cele 580 miliarde de ruble (9,75 miliarde de dolari), programul de investitii al companiei pentru 2018 prevede ca suma de 335,5 miliarde ruble (5,63 miliarde de dolari) sa fie directionata catre proiectele RZD destinate dezvoltarii infrastructurii.

Mai departe, suma de 244,1 miliarde ruble (4,10 miliarde de dolari) va fi alocata pentru punerea in aplicare a proiectelor legate de modernizarea liniei feroviare principale Baikal-Amur si a caii ferate Transsiberiene, pentru dezvoltarea unor programe pentru porturile din bazinul Azov-Marea Neagra si a celor din regiunea de nord-vest precum si dezvoltarea hub-ului de transport din regiunea Moscovei.