spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

VIDEO Un șofer inconștient rupe barierele între Crivina și Brazi. Al doilea caz în 24 de ore

Un nou caz de inconștiență la volan a fost surprins marți, 26 octombrie 2021, când șoferul unui microbuz rupe barierele de la trecerea la nivel cu calea ferată între Crivina și Brazi.

Imaginile, făcute publice de CFR SA, au fost surprinse la ora 14.15, de camerele de luat vederi, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 45+200, situată între stațiile Crivina și Brazi, județul Prahova.

Deși semnalele de avertizare sunt în funcțiune, iar brațele barierei în mișcare, șoferul forțează traversarea și rupe brațele barierei, punând astfel în pericol nu doar propria viață, ci și viețile pasagerilor. Imaginile au fost transmise și reprezentanților Poliției pentru identificarea conducătorului auto.

Al doilea șofer care rupe barierele în 24 de ore. Avertismentul CFR SA

Este al doilea caz de acest fel produs într-un interval de 24 de ore. Primul caz a fost relatat de Club Feroviar AICI.

CNCF CFR SA le reamintește participanților la trafic importanța respectării semnalizării la trecerile la nivel cu calea ferată, deoarece:

♦ O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile celor pe care îi transportă!

♦ O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier, feroviar sau, chiar și al pietonilor!

♦ O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar!

♦ O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!

Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat, se mai arată în postarea de pe contul oficial de Facebook al CFR Infrastructura.

Poliția Transporturi s-a sesizat din oficiu. Șoferului i-a fost suspendat permisul

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova s-au sesizat din oficiu despre faptul că un autobuz ar fi forțat trecerea la nivel cu calea ferată, din localitatea Tinosu, situată la km. feroviar 45+200, prevăzută cu semibariere tip BAT.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă, care la scurt timp a identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat, în varstă de 39 de ani, domiciliat în comuna Gorgota, județul Prahova, au precizat oamenii legii.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și semnalizare falsă.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei și i s-a suspendat permisul de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile, conform art.102, al.3., lit.c din OUG. 195, privind cirulația pe drumurile publice.

 

Ultimele Articole