luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Doi rromi nomazi și un fost lucrător feroviar, condamnați în Franța pentru furt de șine

Doi rromi nomazi și un fost lucrător feroviar francez au fost condamnați în Franța pentru furt de șine de cale ferată.

Tribunalul corecțional din Cahors a condamnat joi trei persoane la pedepse cuprinse între opt și 12 luni de închisoare și amenzi de 15.000 de euro. Cei trei au fost găsiți vinovați de furtul a 566 de tone de șine de la SNCF, compania feroviară franceză de stat, în august anul trecut. Este vorba de ”doi membri ai comunității nomade” și un fost lucrător la căile ferate, precizează France 3.

Instanța i-a găsit vinovați pe cei trei de acuzațiile care li s-au adus, de constituirea de grup infracțional organizat, fals și uz de fals. Unul dintre hoți a primit o pedeapsă de 12 luni de închisoare cu suspendare, iar al doilea șase luni cu suspendare și alte șase luni cu executare. Ambii trebuie să achite amenzi de 15.000 de euro și să renunțe la mașinile pe care și le-au cumpărat din banii obținuți pe șinele furate. Fostul angajat feroviar a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare.Furt de șine în valoare de 124.000 de euro

Cei doi hoți au pus mâna pe 566 de tone de oțel. Împreună cu complicele lor feroviar, ei au întocmit un bon fals de expediție pentru șinele respective, în valoare de 124.000 de euro, care erau destinate revânzării pe piața spaniolă. Furtul s-a produs în gara de marfă Cahors din Departamentul lot. SNCF a depus plângere, iar oamenii legii i-au găsit repede pe autorii furtului, care au fost interpelați în luna noiembrie a anului trecut.

La perchezițiile de la acea vreme, anchetatorii au putut confisca suma de 18.950 de euro cash, în bancnote, dar și două vehicule cu o valoare totală de 45.000 de euro.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole