spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Romania nu mai risca suspendarea fondurilor europene pentru POIM

Comisia Europeană a notificat Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, cu privire la faptul că au fost îndeplinite toate condiționalitățile ex-ante aferente sectorului de transport.

Odată cu notificarea îndeplinirii condiționalităților ex-ante se elimină riscul de suspendare a finanțării europene din fonduri structurale și de investiții în cadrul sectorului românesc de transport.  

În acest sens, Comisia Europeană a apreciat eforturile depuse de autoritățile române în toată această perioadă și consideră că au fost întreprinse toate măsurile necesare îndeplinirii acestor condiționalități aferente sectorului de transport 7.1 (sectorul rutier), 7.2 (sectorul feroviar) și 7.3 (alte moduri de transport).

Aspectele menționate anterior au fost subliniate și în cursul vizitei de lucru, desfășurată la sediul Ministerului Transporturilor, la care a participat si Corina Crețu, Comisar European pentru Politici Regionale.

Finanțarea alocată României din fondurile europene nerambursabile în cadrul axelor de transport din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 a depins de îndeplinirea condiționalităților ex-ante aferente sectorului de transport.

Reamintim ca în septembrie anul acesta, comisarul european Corina Crețu, atrăgea atenția asupra faptului că România mai avea de îndeplinit 5 conditionalități ex-ante restante (una dintre acestea fiind strict pentru sectorul transporturilor), pentru absorbția fondurilor europene 2014-2020, în lipsa cărora statul român risca să se aleagă cu suspendarea fondurilor europene.

Ultimele Articole