miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

România lăsată pe acostamentul unui nou Coridor feroviar format de Turcia, Bulgaria, Serbia și Ungaria

Zilele trecute a fost înființat un Consiliu Ministerial de Coordonare al Serbiei, Bulgariei, Ungariei și Turciei, a cărui sarcină va fi dezvoltarea în continuare a transportului feroviar prin realizarea proiectelor de infrastructură, facilitarea procedurilor de frontieră și schimbul de cunoștințe și experiențe.

Informația a fost anunțată zilele acestea de ministrul sârb al Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii, Tomislav Momirovic, potrivit guvernului sârb. Documentul a fost semnat la Istanbul.

Momirovic și omologii săi din aceste țări au semnat documentul privind formarea acestui organism și au subliniat că Consiliul Ministerial va urmări toate investițiile în infrastructură, în primul rând în calea ferată, unde statul Serbia are planuri ambițioase, a spus Momirovic.Ministrul a spus că le-a spus omologilor săi că guvernul sârb investește în zece autostrăzi în acest moment și că nu va renunța la niciun proiect de infrastructură. El a adăugat că cele mai mari orașe din Serbia sunt conectate prin cea mai modernă infrastructură rutieră și feroviară pe care merg cele mai rapide trenuri din Europa.

Momirovic a remarcat că toate acestea se întâmplă în circumstanțe de război în Europa și când trebuie asigurată populației aprovizionarea și consumul durabil de produse energetice.

Ultimele Articole