ROMANIA EUROEST lanseaza prima locomotiva Plug-In Hybrid fabricata in Romania

Compania ROMANIA EUROEST a dezvoltat si realizat, in cadrul unui program de cercetare,  Locomotiva Hibrid (LHy-M), realizata integral in Romania. Compania anunta ca acest nou proiect a fost realizat cu sprijinul colaboratorilor sai precum INDA Craiova, RESITA Reductoare & Regenerabile, INTEGRAL Consulting R&D , Tehnoind Electric Craiova, Knorr Bremse Romania, Endress Group Romania si Atlas Copco Airpower.

Evenimentul de lansare a noii locomotive va avea loc la 22 februarie, in statia CFR Calatori – Constanta oras (zona – linia 1 – peronul 1), incepand cu orele 10:30.

Proiectul locomotivei LHy-M constituie o premiera prin conceptul tehnic, avantajele competitive  si potentialul de exploatare, precum reducerea emisiilor poluante cu 70%, a consumurilor specifice cu 30-60%, a activitatii de mentenanta  cu 15%, reducere obtinuta prin transformarea unor vechi locomotive Diesel hidraulice. Compania precizeaza ca un numar de 10.298 locomotive diesel cu varsta medie mai mare de 36 ani trebuie inlocuite, in Europa, pana in 2025 datorita poluarii.

ROMANIA EUROEST a realizat, in urma cu aproximativ 4 ani, prima locomotiva electrica cu acumulatori (LEA) din Romania, pe platforma combinatului siderurgic Arcelormittal Galati. De la acea data pana in prezent, a mai executat si pus in exploatare, pentru acelasi beneficiar, inca 8 locomotive electrice cu acumulatori.