luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Romania: CFR SA si Metrorex pot depune cereri de 2,5 mld euro pentru finantare europeana

romaniaMinisterul Fondurilor Europene (MFE) a lansat in data de 30 mai apelurile de finantare pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare si de metrou, cu un buget de 5,8 mld euro, din alocarea aferenta Programului Operational Infrastructura Mare.
Cererile de finantare pentru toate apelurile se vor putea depune in perioada 1 iunie 2016-31 decembrie 2018, p0utand primi finantare atat proiectele fazate (nefinalizate pana la finele lui 2015) cat si proiectele noi, prioritizate la finantare in conformitate cu documentele sectoriale de panificare strategica.
Bugetul total pentru apelul privind infrastructura feroviara si cea de metrou este de 2,53 mld euro.
Proiectele finantate in infrastructura feroviara au ca obiectiv finalizarea coridorului feroviar Rin-Dunare (modernizarea liniei feroviare intre granita cu Ungaria si Constanta), asigurand cresterea mobilitatii pe reteaua feroviara TEN-T centrala, precum si modernizarea, eficientizarea si competitivizarea transportului feroviar.
Bugetul apelului este de 1,85 miliarde euro, solicitantii eligibili fiind CFR SA, Ministerul Transporturilor si alte categorii relevante de beneficiari, Autoritatea responsabila cu realizarea reformei feroviare.
Proiectele finantate pentru infrastructura de metrou au ca obiective imbunatatirea conditiilor de transport urban si periurban, prin promovarea transportului cu metroul ca o alternativa la transportul public de suprafata, reducerea duratelor de calatorie si cresterea gradului de confort si siguranta pentru publicul calator.
Bugetul apelului este de aproximativ 682 milioane euro, solicitantul eligibil fiind Metrorex.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole