marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

România ar putea beneficia de coridorul de transport feroviar Nord-Sud

Presentation  North-South CorridorPreşedintele Iranian Hassan Rouhani a declarat că România ar putea beneficia în urma realizării coridorului de transport Nord-Sud.
„Dezvoltarea coridoarelor feroviare este foarte importantă pentru Iran”, a declarat Hassan Rouhani, în cadrul unei întâlniri cu Ministrul român al Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, în Teheran. După conectarea reţelei feroviare iraniene cu Azerbaijan, România poate juca un rol cheie în îmbunătăţirea relaţiilor economice pe coridorul feroviar, a adăugat Rouhani. La rândul său, ministrul român a subliniat politica ţării sale de consolidare a cooperării cu Iranul în domeniul diplomatic,economic, cultural, ştiinţific şi tehnologic.
Coridorul Nord-Sud va conecta nordul Europei de Asia de Sud-Est. În februarie, Preşedintele Iranian a declarat că reţelele feroviare din Iran şi Ayerbaijan vor fi conectate până la sfârşitul lui 2016.
Ministrul român al Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a vizitat Iranul pentru a discuta relansarea relaţiilor politice şi diplomatice şi cooperarea economică şi sectorială în zonele de interes comun.
Oficialul român a fost însoţit de o delegaţie economică importantă, alcătuită din miniştrii cu activitate în zona economică – Ministrul Energiei şi Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, managementul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc.

Ultimele Articole