joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Un român a fost condamnat în Belgia pentru furt de cabluri feroviare de la Infrabel

Un român a fost condamnat în Belgia, de către Tribunalul corecțional din Togres, la o pedeapsă cu închisoarea de 16 luni și la plata unei amenzi de 1.600 de euro pentru furt de cabluri feroviare de la gestionarul infrastructurii belgiene Infrabel.

De asemenea, el va trebui să achite către Infrabel suma de 49.000 de euro, cu titlu de despăgubiri, informează RTL Info.

La data de 1 martie 2023, după semnalarea de către SNCB (operatorul feroviar de stat din Belgia, echivalentul CFR Călători) a unei perturbări la instalațiile de semnalizare între Hasselt și Genk, angajați ai Infrabel au constatat furtul a nu mai puțin de 1,1 km de cablu de cupru. În ziua următoare, o camionetă înmatriculată în Franța a fost găsită abandonată pe drumul E313 la Hoeselt, iar în ea se aflau cablurile furate. S-a descoperit apoi că acest vehicul fusese controlat în ajun, la volan aflându-se acuzatul de naționalitate română.

Al doilea furt de cabluri feroviare, după o săptămână

La data de 7 martie, SNCB a semnalat un nou furt de cabluri din cupru de pe același tronson de cale ferată. Aproximativ trei kilometri de cabluri fuseseră furați și erau pregătiți pentru a fi încărcați în camionetă. O patrulă a poliției a remarcat vehiculul și a procedat la controlarea lui.

Șoferul român a declarat că a început să fure cupru de la calea ferată pentru că afacerea sa din Paris nu mai aducea profit. Infrabel a solicitat despăgubiri în valoare de 49.421 de euro, sumă pe care românul va trebui să o achite, plus 1.500 de euro dobândă, la care se adaugă amenda judiciară.

Ultimele Articole