sâmbătă, octombrie 12, 2024
spot_img

Rocada mare la conducerea GFR: ”Regele”, un fost șef al CFR Călători. Cine e ”turnul”

La conducerea GFR s-a făcut rocada mare. Mutarea ca la șah a fost anunțată de Club Feroviar luna trecută, iar acum a fost oficializată. Director general adjunct al transportatorului feroviar de marfă a fost numit un fost director general al CFR Călători, iar cel care a ocupat până acum funcția a fost promovat la o altă companie din grupul patronat de Gruia Stoica.

Ovidiu Vizante este, oficial, noul director general adjunct al Grup Feroviar Român, așa cum am anunțat că se va întâmpla încă de la finele lunii iulie.

Actualul număr 2 din GFR a ocupat funcția de director general al CFR Călători în perioada 30 aprilie-30 septembrie 2021. A fost un apropiat al lui Cătălin Drulă, dovadă în acest sens fiind faptul (pentru a da doar un exemplu) că ministrul Transporturilor de la acea vreme a refuzat să dea curs cererii premierului Florin Cîțu, în vara lui 2021, de a-l înlătura din funcție după scandalul trenului cu copii ținut o noapte întreagă în câmp la Fundulea, la doar câțiva kilometri de București. Un bilanț amănunțit al mandatului său de cinci luni la conducerea operatorului feroviar de stat a fost făcut de Club Feroviar la finele luni septembrie 2021 și îl puteți citi AICI.

După ce a plecat de la CFR Călători, Ovidiu Vizante s-a întors în sectorul feroviar privat, întâi la Rail Force (companie din grupul care include Regio Călători, fondat de Iorgu Ganea și Costel Comana, care a făcut obiectul unui dosar penal cu un prejudiciu imens pentru stat), iar de la 1 iunie 2023 a fost numit director general al Vest Trans Rail. Nu a stat mult acolo și s-a reorientat către Grup Feroviar Român, cel mai mare transportator feroviar privat din sud-estul Uniunii Europene, înființat de Gruia Stoica. Sau poate a fost racolat de Gruia Stoica tocmai pentru a-l ”răpi” concurenței ce-i amenința supremația, așa cum a mai scris Club Feroviar.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


”Regele” Ovidiu Vizante va avea un salariu demn de invidiat

conducerea GFR Ovidiu Vizante va fi angajatul GFR Ovidiu Vizante la conducerea CFR Călători Închirierea materialului rulant cercetare disciplinară la CFR Călători automotoarele sechestrate noul șef al CFR Călători
Ovidiu Vizante

După cum am informat anterior, Ovidiu Vizante va primi de la Gruia Stoica un salariu imens. Potrivit ofertei de angajare pe care GFR i-a făcut-o, fostul șef al CFR Călători va avea un salariu net de 45.000 de lei lunar, echivalentul a aproximativ 9.100 de euro. În fiecare lună va primi și tichete de masă în valoare de 30 de lei pentru fiecare zi lucrată.

De asemenea, noul director general adjunct al GFR va beneficia de câte o primă de Paști și Crăciun în valoare de 598 de lei brut fiecare și de o primă de vacanță de 718 lei brut. Alte beneficii oferite sunt laptop și telefon mobil de serviciu, plata chiriei pentru locuința de serviciu și posibilitatea de a lucra vinerea de acasă.

Fostul șef al CFR Călători va primi o funcție în cadrul Fundației Toflea

conducerea GFRCu ocazia numirii sale în conducerea GFR, Ovidiu Vizante va primi și o funcție în cadrul Fundației Toflea.

Aceasta a fost înființată în anul 2004 de Gruia Stoica și este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, cu personalitate juridică proprie. Fundația Toflea a fost creată inițial pentru a veni în sprijinul cetățenilor din localitatea Toflea, comuna Brăhășești, județul Galați. Principalul segment vizat a fost cel al tinerilor, al celor 1.400 de elevi care au nevoie de un sprijin suplimentar pentru a-și continua studiile, mai ales în contextul în care dintre cei 8.900 de locuitori ai comunei peste 6.000 sunt de etnie romă și locuiesc în Toflea. Printre cele mai importante activități desfășurate de fundație se numără dezvoltarea de programe educaționale, sociale și culturale menite să ajute comunitatea și tinerii din categorii sociale defavorizate, în special pe cei de etnie romă.

Oamenii lui Cătălin Drulă de la GFR

 

În ultima perioadă, Gruia Stoica a pornit o adevărată campanie de racolare a oamenilor de încredere ai lui Cătălin Drulă. Fostul ministru al Transporturilor, este din data de 2 februarie 2022, președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, funcție deloc onorifică, pentru că acolo se fac și se desfac multe reglementări privind transporturile feroviare.

Mai mult, acționarul GFR își aduce în ”ograda” sa oameni care au lucrat în Ministerul Transporturilor și în companiile subordonate acestuia, mai ales de la CFR Marfă, principalul său concurent. Club Feroviar a mai scris despre faptul că GFR i-a angajat pe Casandra Tecșa-Cozma, fostă consilieră a lui Cătălin Drulă și care a lucrat la societatea de insolvență CITR, cea care s-a ocupat inclusiv de intrarea SNTFM CFR Marfă în concordat preventiv, și pe Radu Balcu, și el consilier și ”om bun la toate” al fostului ministru USR.

”Turnul” Amedeo Neculcea pleacă din conducerea GFR și va fi director general la GP Intermodal

intrarea României în SchengenDar ce se va întâmpla cu Amedeo Neculcea, cel care a ocupat din ianuarie 2019 și până în prezent funcția de director general adjunct al GFR?

Ei bine, el este ”turnul” din această rocadă, în care ”regele” este Ovidiu Vizante. Amedeo Neculcea este un profesionist în domeniul feroviar. Absolvent al Universității Politehnica din București în 1996 și cu un master și un doctorat obținute ulterior la aceeași instituție de învățământ superior, el și-a început cariera ca inginer la stația CF Socola, de lângă Iași, și a urcat apoi toate treptele ierahice în sistemul feroviar de stat, potrivit CV-ului de pe pagina sa de Linkedin.

A ocupat diferite poziții de conducere atât în cadrul CNCF CFR SA, cât și în cadrul SNTFM CFR Marfă SA, iar apoi, din 2005, a trecut în sistemul privat și s-a alăturat echipei Grup Feroviar Român, parte a Grupului Grampet. Așa cum spuneam anterior, de la începutul anului 2019 Amedeo Neculcea este director general adjunct al transportatorului privat de marfă.

În această rocadă, Neculcea va fi practic avansat, el urmând să fie numit director general al alte companii din cadrul Grupului Grampet, și anume GP Intermodal SA. Aceasta este o societate ce are ca obiect principal de activitate manipularea mărfurilor (încărcare-descărcare, transbordare, transvazare) din și în mijloace de transport feroviar sau auto, putând oferi adiacent servicii de depozitare și gestionare a mărfurilor, precum și servicii de intermediere a transporturilor, inclusiv pentru mărfuri periculoase, potrivit site-ului oficial.

IN THE SPOTLIGHT

Ciclul universitar la Facultatea de Căi Ferate, Dumuri și Poduri a început cu „Bazele Carierei Inginerului CFDP”

Am putea spune că a devenit deja o tradiție pentru Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri să deschidă ciclul universitar cu „Bazele Carierei...

Ultimele Articole