spot_img
marți, ianuarie 25, 2022
spot_img

Regionala Iași lansează lucrări la infrastructura feroviară, pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe M600

Regionala Iași a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să lanseze lucrări la infrastructura feroviară, pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe M600, în valoare de 150.000 de euro.

ridicarea restricțiilor de viteză pe M600 ridicarea restricțiilor de viteză
FOTO cu rol pur ilustrativ

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat marți anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de reparație linii CF pentru ridicare restricții de viteză: Linia 600 Tecuci – Iași, interval de stație Frunzeasca – Berheci, TN km. 247+270”.

Pentru consolidarea liniei de cale ferată, se vor executa în principal lucrări de realizare a stratului de repartiție din balast sub talpa traversei, protejarea platformei căii cu geotextil nețesut cu rol de separare și drenare, armarea cu geogrilă a platformei terasamentului, amplasarea tuburilor riflate găurite pe zona trecerii la nivel și pe zonele adiacente protejate cu geotextil nețesut, realizarea stratului de piatră spartă sub talpa traversei. De asemenea, se va proceda la demontarea liniei pe traverse de beton, montarea suprastructurii, montarea sistemului elastic din care este realizată partea carosabilă a trecerii la nivel, înlocuirea materialului mărunt de cale uzat și defect, burajul traverselor de beton.

Neluarea măsurilor de executare a lucrărilor precizate va conduce la înrăutățirea stării căii, aspect ce va implica restricționarea vitezei de circulație a trenurilor. Lucrările vor fi efectuate doar de către personalul calificat din cadrul societăților specializate, autorizate şi agrementate AFER în acest scop.Condiții de participare la licitația pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe M600

Valoarea totală estimată a contractului ce se vrea a fi încheiat și care trebuie dus la bun sfârșit în termen de 90 de zile este de 739.495,8 lei, echivalentul a aproape 150.000 de euro.

Pentru participarea la licitație, se solicită experiență similară. Ofertanții trebuie să demonstreze că în ultimii cinci ani, calculați până la data limită de depunere a ofertei, au executat lucrări de natură sau complexitate similare cu cele care fac obiectul procedurii în valoare cumulată de cel puțin 739.000 de lei (fără TVA), în cadrul unuia sau mai multor contracte.

Garanţia pentru participare este de 7.390 de lei şi este irevocabilă. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 4 august 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 4 decembrie 2021. (A.B.)

 

Ultimele Articole