spot_img
marți, noiembrie 29, 2022
spot_img

Regionala Timișoara a lansat o licitație pentru ridicarea restricțiilor de viteză la Orșova

Regionala Timișoara a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru ridicarea restricțiilor de viteză la Orșova.

ridicarea restricțiilor de viteză la Orșova

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de reparație pentru ridicare restricții de viteză pe linii curente și directe – Linia 100 Orșova linia II dir. Cap Y km 388+200-388+400”.

Traversele de lemn speciale pentru aparatele de cale S2, S4, S6, S8, S10 cât și traversele de lemn normale și traversele de beton aflate pe panourile adiacente aparatelor de cale sunt necorespunzătoare în procent mare, iar prisma de piatră spartă, atât pe lungimea aparatelor de cale căi și a panourilor adiacente, este foarte colmatată. Din cauza stării necorespunzătoare a traverselor și a prismei de piatră spartă colmatată a fost introdusă restricția de viteză pe linia II directă din stația Orșova, de 30 km/oră pe distanța km 388+200 – 388+550.

Pentru ridicarea restricției de viteză, remedierea defectelor existente din stația Orșova au fost programate lucrări de înlocuire a traverselor, înlocuiri de JIL-uri și realizarea stratului de repartiție din balast pe zona aparatelor de cale și a panourilor de cale adiacente. Astfel, pentru punerea în siguranță a aparatelor de cale, a căii, în capătul Y al stației Orșova, astfel încât viteza de circulație să fie cea stabilită, se impune realizarea acestei lucrări.Licitație pentru ridicarea restricțiilor de viteză la Orșova, în valoare de 180.000 de euro

Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit în 70 de zile, este de 895.603,81 lei, echivalentul a peste 180.000 de euro.

Pentru participarea la licitație se cere experiență similară. Ofertanții vor prezenta o listă a principalelor lucrări similare cu obiectul procedurii executate în ultimii cinci ani calculați de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor. Lista va conține valori, perioade de execuție, beneficiari, din care să rezulte că a executat unul sau mai multe contracte similare cu obiectul procedurii în domeniul feroviar în valoare individuală/cumulată de minimum 800.000 de lei.

Garanția pentru participare este de 8.956,04 lei fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 17 iunie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 17 decembrie 2021. (A.B.)

Ultimele Articole