spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Încep lucrări pentru ridicarea restricțiilor de viteză la Regionala Timișoara a CFR SA

Regionala Timișoara a Companiei Naționale de Căi ferate CFR SA a lansat două licitații pentru ridicarea restricțiilor de viteză.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de întreținere și reparații linii CF (preț inlcus materiale, manoperă și utilaje) – Linia 120 între stațiile Cornuțel Banat-Reșița Nord km 19+450-22+300”. Valoarea totală estimată a contractului ce va trebui dus la bun sfârșit în 35 de zile este de 729.299,62 lei.

Între staţiile Cornuțel Banat și Reșița Nord, la ultimul recensământ făcut în toamna anului 2020 a fost constatat un procent foarte mare de traverse de lemn normale într-o stare avansată de degradare. Din cauza stării necorespunzătoare a traverselor, în exploatare nu mai sunt asigurate condițiile pentru menținerea ecartamentului și a nivelului în limitele toleranțelor. Având în vedere starea traverselor de lemn, au fost luate măsuri pentru siguranța circulației trenurilor de marfă și călători prin reducerea vitezei maxime de circulație și introducerea a două restricții de viteză: Cornuțel Banat – Brebu km. 19+450 – 19+850 și St. Brebu linia 1 directă și Brebu – Reșița Nord km. 21+800 – 22+250 – restricții de 30 km/oră. Pentru eliminarea problemelor cauzate de traversele de lemn normale necorespunzătoare, în vederea ridicării restricțiilor de viteză de 30 km/oră, se impune executarea următoarelor operațiuni: înlocuirea tuturor traverselor de lemn necorespunzătoare cu traverse de beton cu prindere elastică de tip TW60 S0 și TW60 S10 noi, lucrări de buraj intermediar + buraj I mecanizat al traverselor de beton.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 22 noiembrie 2021, ora 15:00.Lucrări pentru ridicarea restricțiilor de viteză în stația Timișoara Sud

Un alt anunț de licitație are ca obiect ”Lucrări de reparație pentru ridicare restricții de viteză pe linii curente și directe – Linia 124 stația Timișoara Sud linia III directă cap.X km 4+670-4+800”. Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui finalizat în zece zile, este de 170.321,28 lei.

În stația Timișoara Sud, din cauza stării necorespunzătoare a traverselor, dar și a pieselor metalice și a prismei de piatră spartă colmatată a fost introdusă restricția de viteză de 30 km/oră pe linia III directă pe distanța cuprinsă între km 4+650 – 6+040. Pentru punerea în siguranță a căii, în capătul X al stației Timișoara Sud sunt necesare lucrări de înlocuire a schimbătorului de cale S1 cu un schimbător de cale nou pe traverse din beton, înlocuiri JIL-uri, realizarea stratului de repartiţie din balast și realizarea prismei de piatră spartă pe zona aparatelor de cale și a panourilor de cale adiacente etc.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 23 noiembrie 2021, ora 15:00.

Ultimele Articole