spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

Constructori feroviari, amenințați cu rezilierea contractului de directorul CFR Constantin Axinia

O asociere de constructori care lucrează la modernizarea a două poduri de cale ferată a fost amenințată cu rezilierea contractului de către directorul general al CFR SA, Constantin Axinia.

rezilierea contractului Constantin Axinia la CFR

”(…) la ultima întâlnire de lucru, organizată la solicitarea reprezentanţiilor companiei, cu reprezentanţii Asocierii Implenia Baugesellschaft m.b.H – S.C. Metabet CF SA, care de mai bine de trei ani execută lucrările de modernizare a celor două poduri de cale ferată situate între Ramificaţia Ploieşti Triaj – Ploieşti Sud, fără a înregistra progrese în execuţie, directorul general al CFR SA, domnul Constantin Axinia a solicitat constructorului <să finalizeze lucrările la cele două obiective până în trimestrul IV al acestui an, altfel se va rezilia contractul, ceea ce va atrage după sine emiterea unui certificat negativ, document care nu-i va mai permite acestui constructor să participe timp de trei ani la licitaţii publice în România sau în alt stat al Uniunii Europene>”, a transmis vineri compania de infrastructură.

Unii sunt amenințați cu rezilierea contractului, alții și-au făcut treaba

Pe de altă parte, crește semnificativ viteza trenurilor spre Ploiești, după ce CFR SA a ridicat restricțiile de viteză la macazurile dinzona gărilor București Nord, Crivina și Periș.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că a fost finalizată prima etapă a programului de îmbunătăţire a serviciilor feroviare publice desfăşurate pe raza Sucursalei Regionale CF Bucureşti, în cadrul căruia s-au executat lucrări în regie proprie pentru ridicarea restricţiilor de viteză pe aparatele de cale din zona gărilor Bucureşti Nord, Crivina şi Periş”, a anunțat CFR SA.

Prin eliminarea acestor restricţii, toate trenurile care intră şi ies în/din staţia Bucureşti Nord vor circula cu 30 km/h pe noile aparate de cale (viteza maximă de proiectare admisă pentru staţiile terminus), iar pe intervalul de staţii Periş – Crivina – Ploieşti Triaj, viteza de circulaţie a trenurilor se va dubla, de la 70 km/oră, la 140 km/oră.

A doua etapă a programului de îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie feroviară se va derula în perioada 29 mai – 5 iunie, cu lucrări de buraj mecanizat între staţiile Buftea şi Periş şi lucrări de reparaţii pentru ridicarea restricţiei de viteză de 70 km/h, la intrarea în staţia Buftea, lucrări care vor permite creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor la 140 km/h şi pe intervalul Bucureşti Nord – Buftea.

CFR SA asigură călătorii că prin implementarea acestui program de ridicare a restricţiilor de viteză pe relaţia Bucureşti Nord – Buftea – Periş – Crivina – Ploieşti Triaj, serviciile feroviare publice vor intra pe un trend ascendent atât din punct de vedere al confortului, prin creşterea vitezei de circulaţie la 140 km/oră pe întregul tronson, cât şi al gradului de regularitate.

Ultimele Articole