spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

CFR Călători, promisiuni pentru rezervarea online a călătoriilor studenților

Conducerea CFR Călători a anunțat vineri că a făcut demersuri pentru ca de la începutul anului universitar să fie posibilă rezervarea online a călătoriilor studenților.

rezervarea online a călătoriilor studenților programul de guvernare

Astfel, se va reduce timpul de așteptare la casele de bilete, iar modalitatea de rezervare a locului va deveni mult mai facilă pentru studenți, precizează operatorul feroviar de stat.

”Studenții reprezintă o categorie importantă printre călătorii noștri și din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluție care să le permită procurarea online a biletelor de tren. (…) Sperăm că acest pachet legislativ și platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar”, a declarat directorul general al CFR Călători, Dan Costescu.

Compania și trei organizații studențești reprezentative au încheiat joi un protocol cu privire la procedura prin care studenții să aibă posibilitatea de a-și procura bilete de tren online. Totodată, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) și CFR Călători fac demersuri pentru promovarea unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți aprobate prin HG nr. 42/2017.

Cum se va face rezervarea online a călătoriilor studenților

După definitivarea formei legale a actului legislativ de modificare și completare a H.G. nr. 42/2017, studenții care vor dori eliberarea online a biletelor/abonamentelor de tren vor trebui să-și creeze un profil de utilizator pe site-ul www.cfrcalatori.ro sau la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere pentru înscrierea datelor care atestă calitatea de student și dreptul la gratuitate.

Dintre organizațiile studențești reprezentative invitate la discuțiile care s-au purtat joi la sediul CFR Călători au fost prezente Uniunea Studenților din România (USR), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS). La discuții a participat și secretarul de stat responsabil de domeniul feroviar din cadrul MTIC, Adrian Dupu.

S-a discutat și cu studenții români din străinătate asupra condițiilor tehnice pentru a permite accesul gratuit cu trenul și pentru ei. Urmează să fie stabilită procedura legală prin care acest lucru să devină posibil.

Ultimele Articole