spot_img
joi, octombrie 28, 2021
spot_img

Revoltă la Spitalul CF Galați. Cadrele medicale solicită să fie testate pentru coronavirus

O revoltă la Spitalul CF Galați a izbucnit marți, când cadrele medicale au cerut imperios să fie testate pentru depistarea COVID-19.

revoltă la Spitalul CF Galați
Foto: Kiwanis Galati

Spitalul se află în subordinea Ministerului Transporturilor și este unitate de suport în timpul epidemiei, având internați mai mulți pacienți cu COVID-19. În unitatea spitalicească au fost internați cei mai mulți bătrâni de la azilul unde a fost declarat focar de infecției cu noul virus, informează Cetățeanul.net.

O asistentă medicală care lucrează la Spitalul CF a postat pe Facebook un mesaj adresat autorităților locale și centrale, în care solicită, în numele colegilor ei, testarea pentru depistarea COVID-19. Femeia susține că mai mulți angajați ai spitalului sunt la capătul răbdării și în pragul depresiei, deoarece nu știu dacă s-au infectat sau nu.

„Vorbesc în numele tuturor colegilor mei, de 3 săptămâni suntem captivi în această luptă cu COVID-19, fiind desemnat spital suport. Am fost aruncați în această luptă fără să avem drept de replică. Ni s-a ordonat…Probabil nu am avut “spate politic” îndeajuns de însemnat, așa cum se întâmplă cu alte spitale din Galați. Ne-ați luat pe nepregătite, dar, așa cum am putut, cu greu, am reușit să ne organizăm pentru a intra în aceasta provocare. (…) Nemulțumirea noastră este că, deși solicităm de ceva timp TESTAREA PERSONALULUI, nu primim niciun răspuns. Avem 3 săptamâni de expunere, avem cel puțin un cadru medical infectat (spun cel puțin, pentru că doar atunci când acesta a prezentat simptome a fost testat și a ieșit pozitiv). Acest cadru a intrat în contact cu numeroase alte persoane în spital. Avem colege care de 3 săptamâni nu și-au văzut copiii, pentru că au ales să stea la hotel, să nu-și expună familiile. Aceste persoane sunt în pragul depresiei, pentru că nu se zărește, nicicum, luminița de la capătul tunelului, nu știu cât va mai dura aceasta situație. Vă cerem, IMPERIOS, găsiți modalități să ne testați”, a scris Angy Simona pe Facebook.

Revoltă la Spitalul CF Galați. ”Găsiți, vă rugăm, resurse să ne testați!”

„Dacă întrebăm când vom fi testați, nu primim niciun răspuns, sau ne spune DSP că nu e nevoie. Eu nu înțeleg de ce, când un politician a fost infectat, a fost testat tot parlamentul, când un nu știu ce “preafericit” a fost infectat, a fost testat tot clerul bisericesc din jurul său! NOI, CARE INTRĂM ZILNIC în contact cu bolnavi, avem dreptul să fim testați? Sau avem doar obligații și directive clare și indiscutabile, ca pe vremea comunistă? Găsiți, vă rugăm, resurse să ne testați, să putem veni acasă în siguranță și să ne putem îmbrățișa copiii”, a reclamat angajata spitalului gălățean.

Postarea asistentei medicale de la Spitalul CF a devenit virală pe Facebook, iar mai multe colege și-au scris nemulțumirile. „Ai uitat sa menționezi, pentru că foarte multă lume nu știe, că Spitalul CFR Galati, este spital de suport COVID, primul, în ordine ierarhică, este spital din ograda Ministerului Transporturilor,un minister care ne-a lasat să ne zbatem în bătalia asta, de la care nu primim NOI nici un suport…un spital fără infrastructura necesară acestei provocari, la care bâlbâielile și bâjbâielile au fost cap de afiș! La un moment dat, personalul va ceda….si atunci, va fi vai și amar de ce se va întâmpla!Dar nimeni nu ia în calcul si aceste realități. Pentru ca mai e mult până sa zărim luminița de la capătul tunelului”, a scris Ada Bejan, cadru medical la Spitalul CF Galați.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole