miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

Alexandru Rafila: pandemia, un moment bun pentru revitalizarea transportului feroviar

Pandemia de coronavirus ar fi fost un moment bun pentru revitalizarea transportului feroviar, spune profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

revitalizarea transportului feroviar

El a făcut apel la firme și la instituțiile publice să decaleze programul de lucru al angajaților, pentru a se evita aglomerațiile care se formează în mijloacele de transport în comun.

Profesorul afirmă că asta ar duce la ”niște rezultate care s-ar putea să fie mai spectaculoase și mai bune decât dacă luăm o decizie să închidem toate activitățile”. Într-o intervenție telefonică, sâmbătă, la Digi 24, Alexandru Rafila a spuscă ar fi de acord cu introducerea în carantină doar a zonelor în care ”se constată o transmitere mai intensă” a virusului.

”Transportul în comun, de exemplu, ați văzut acum câteva zile imagini cu stația de metrou Unirea unde erau 3.000 de persoane în stație, sigur, acolo am o problemă. Și atunci, înainte să facem carantine și alte lucruri de genul ăsta, eu aș face un apel către agenții economici, indiferent că sunt din sectorul public sau sunt din sectorul privat, să stabilească programe decalate pe durata a două ore și atunci dintr-o dată distanțăm transportul  pe durata a două, trei ore și la ducerea și la întoarcerea oamenilorde la serviciu, descongestionăm mijloacele de transport. Trebuie să facem lucrul ăsta în corelație cu Regia (Societatea – n.red.) de Transport București și cu metroul și  atunci o să putem să vedem niște rezultate care s-ar putea să fie mai spectaculoase și mai bune decât dacă luăm o decizie să închidem toate activitățile, pentru că lucrul ăla știm bine că are un impact economic și social extrem de serios”, a declarat Alexandru Rafila.

Revitalizarea transportului feroviar, o alternativă mai bună la microbuze

El susține că perioada de pandemie ar fi fost ”un moment oportun ca să revitaliză transportul pe cale ferată” explicând că aceasta este o modalitate ”mult mai sigură decât microbuzele care merg timp de șapte ore” pe distanțe luni și în care oamenii stau foarte apropiați unul de altul.

”Cred că transportul feroviar în această perioadă de pandemie ar putea în mod foarte serios reconsiderat și este mult mai sigur”, a mai spus Alexandru Rafila.

Ultimele Articole