luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

Rodrigo Maxim explică revendicările de la mitingul ceferiștilor care va avea loc luni

Președintele Federației Sindicale a Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, a explicat pentru Club Feroviar care sunt revendicările de la mitingul ceferiștilor. Sindicaliștii de la CFR Călători ies luni în stradă la un miting de protest între orele 10,00-12,45 lângă parcul din faţa Ministerului Transporturilor şi intrarea în parcarea din fața ministerului.

Este vorba de al 21-lea miting de protest organizat de federația menționată în ultimii doi ani. Cum Contractul Colectiv de Muncă la CFR Călători este valabil pană pe 31 decembrie 2023, salariații nu pot face grevă și atunci le rămâne doar varianta ieșirii în stradă.

CITEȘTE și Sindicaliștii de la Transporturi dau în clocot. Se anunță proteste la CFR și conflict la Metrorex

”Precizăm că majoritatea ceferiștilor sunt nemulțumiți de tergiversarea aplicării Legii nr. 195 /2020 privind Statutul Personalului Feroviar în ceea ce privește articolele referitoare la pensionare, dar sunt nemulțumiți și de varianta de aplicare a salarizării gândită de administrație care să fie valabilă începând de la 01 iulie 2023”, a spus Rodrigo Maxim. El a precizat că aplicarea de la 1 iulie a Legii 195/2020 nu va aduce nicio creștere salarială pentru mecanicul de locomotivă de drum. FSTFR critică decizia directorului general al CFR Călători, Traian Preoteasa, de a aplica o grilă de salarizare ”cu două clase de confort, ca la tren, respectiv cu două clase principale de salarizare: una pentru salariații din exploatare și a doua cu alte câteva secundare pentru angajații încadrați pe funcții cu studii superioare”.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


La mitingul ceferiștilor se va anunța refuzul de a face ore suplimentare

Sindicaliștii vor ieși în stradă luni dimineață, prilej cu care vor anunța că după data de 1 iulie 2023 mecanicii de locomotivă de drum, revizorii de locomotivă și șefii de tură tracțiune vor protesta prin refuzul legal de a efectua ore suplimentare. Ei vor aviza în scris conducătorii locurilor de muncă asupra faptului că atât în luna iulie 2023, cât și în continuare vor  efectua doar norma lunară dacă nu li se va mări salariul de bază de la data de 1 iulie, la același nivel de salarizare cu colegii lor de la CFR Marfă.

Amintim faptul că la CFR Marfă și Metrorex au fost aprobate bugetele de venituri și cheltuieli pe anul în curs, lucru care nu s-a întâmplat însă și la CFR Călători și CNCF CFR SA.

Ultimele Articole