spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Retelele de metrou se dezvolta rapid in Turcia

Municipalitatea Metropolitană din provincia Kocaeli, situată la capătul cel mai estic de pe coasta Mării Marmara, va continua proiectul ce prevede construirea unei linii de metrou între Darıca și Gebze, două dintre districtele acestei provincii.

Noua linie de metrou va avea lungimea de 15,5 kilometri, cu 12 stații și va face legătura directă între centrele celor două districte dar și cu linia de metrou Marmaray. Una dintre cele mai dificile provocări pentru demararea proiectului a fost obținerea avizului de mediu (evaluarea impactului asupra mediului).

La 10 august Directoratul Regional pentru Urbanism și mediu, organism afiliat Guvernatorului provinciei Kocaeli, a anunțat că a fost demarată procedura pentru obținerea avizului de mediu.

În consecință, va fi organizată o licitație pentru alegerea consultantului ce va analiza o serie de alternative pentru linia de metrou dintre cele două districte, Darıca și Gebze. Vor fi astfel analizate amplasarea stațiilor de metrou, specificațiile tehnice pentru acest proiect, standardele de proiectare precum și modalitățile de expropriere. 

Una dintre obligativitățile obținerii avizului de mediu este ca Municipalitatea din Kocaeli să organizeze o reuniune cu locuitorii provinciei pentru a le prezenta proiectul.

Municipalitatea speră să obțină avizul de mediu până la sfârșitul lui 2017 și apoi, în 2018, să demareze lucrările propriu-zise. Autoritățile intenționează să finalizeze o mare parte din lucrări până la alegerile locale din 2019.

Ultimele Articole