Reteaua globala de metrou automat a ajuns la 1000 km

UITP a anuntat ca liniile de metrou automate din intreaga lume au atins pragul de 1000 km. Linia Pujiang, inaugurata la sfarsitul lui martie in Shanghai, China, s-a adaugat la numarul total de kilometri de metrou automat din lume, care a depasit pragul de 1000 km.
In prezent, exista 63 de linii complet automate in 42 de orase din 19 tari care insumeaza 1003 km. Prima linie complet automata din lume a fost inaugurata in 1981 in Kobe, Japonia. Au fost necesari 29 de ani pentru a ajunge la 500 km de linii complet automate si doar opt ani pentru a dubla aceasta cifra, ajungand la numarul total de kilometri de metrou automat din prezent.
In 2017, au fost inaugurate noi linii complet automate in cinci orase: Beijing, Santiago, Istanbul, Seul si Kuala-Lumpur. Lungimea totala a acestor cinci linii noi a fost de 108,1 km reprezentand 15% din intreaga infrastructura de metrou construita in 2017.
Alte doua orase noi, Hyderabad si New Delhi, au deschis linii proiectate pentru GoA4 dar operate cu ajutorul conductorilor in modul GoA2 in timpul primei faze.
„In cei 1000 km, putem observa o diversitate a profilelor liniilor si oraselor din intreaga lume. Acest lucru confirma gama variata de servicii pe care o pot oferi liniile automate pentru a raspunde provocarilor de mobilitate din orase in anii care urmeaza. De mai multi ani, UITP lucreaza la raspandirea informatiei despre aceste solutii pentru a incuraja orasele sa o adopte”, a declarat Laurent Dauby, Director Transport Feroviar in cadrul UITP.