duminică, mai 28, 2023
spot_img

Câte restricții de viteză sunt pe rețeaua feroviară românească în momentul de față

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a comunicat, la solicitarea Club Feroviar, câte restricții de viteză sunt în momentul de față pe rețeaua feroviară românească.

restricții de viteză consolidarea liniei ferate ridicarea restricțiilor de viteză

”La data de 04.01.2021, pe rețeaua CFR erau 391 restricții de viteză”, au precizat oficialii companiei responsabile cu gestionarea infrastructurii feroviare din România. Cifra nu include decât restricțiile de viteză de pe rețeaua administrată în prezent de CNCF CFR SA. În mod sigur, alte restricții de viteză sunt instituite de operatorii privați care au luat în închiriere de la CFR SA tronsoane de linii ferate neinteroperabile, însă aceste cifre nu sunt publice.

Mai multe restricții de viteză introduse decât cele eliminate, în 2020

Anul trecut, pe rețeaua feroviară publică administrată de CFR SA au fost eliminate restricții, însă mai puține decât au fost introduse, ”În anul 2020, au fost eliminate 406 restricții de viteză și au fost introduse 427 de restricții de viteză”, se mai arată în răspunsul CFR SA la solicitarea trimisă de Club Feroviar.

Viteza redusă de circulație pe rețeaua feroviară românească afectează atât trenurile de călători, cât și cele de marfă. Din cauza stării precare a infrastructurii de transport, atât cea rutieră cât și cea feroviară, mulți investitori au ocolit România. Cei care totuși au investit aici au siolicitat în nenumărate rânduri autorităților modernizarea infrastructurii de transport, pentru a putea livra la export produsele lor într-un timp cât mai scurt, pentru a deveni competitivi.

Ultimele Articole