spot_img
sâmbătă, mai 28, 2022
spot_img

Cătălin Drulă: Este posibilă introducerea de restricții de viteză la CFR din cauza caniculei

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a convocat marți după-amiază Comandamentul pentru Situații de urgență de la nivelul ministerului, privind codurile de caniculă, prilej cu care avertizat că este posibilă introducerea de restricții de viteză la CFR.

restricții de viteză la CFR

La reuniune au participat reprezentanți ai tuturor companiilor de transport din subordine, inclusiv cele din domeniul feroviar – CNCF CFR SA, SNTFC CFR Călători și SNTFM CFR Marfă.

Restricții de viteză la CFR. ”Siguranța oamenilor este mereu prioritatea noastră”, spune Drulă

”Ministrul a cerut ferm ca toate măsurile necesare să fie luate în perioada următoare, pentru ca transportul de pasageri să se desfășoare în siguranță și confort. 34 de județe se află până sâmbătă sub avertizare de caniculă, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie. Astfel, depinzând de situația din teren, este posibil ca atât pentru transportul feroviar, cât și pentru cel rutier de tonaj mare să fie introduse restricții de viteză și/sau circulație”, se arată în comunicatul dat publicității de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii marți după-amiază.

”Siguranța oamenilor este mereu prioritatea noastră. În perioada de caniculă ce urmează aveți misiune clară să luați orice măsură în beneficiul pasagerilor și pentru a evita daune la infrastructura de transport”, le-a transmis ministrul Cătălin Drulă responsabililor companiilor din subordine. (A.B.)

Ultimele Articole