Se redeschid restaurantele din gările bucureștene. Rata de infectare a scăzut sub 3 la mie

2 mai 2021

Se redeschid restaurantele din gările bucureștene. Aceasta va fi una dintre deciziile pe care le va lua Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care se întrunește duminică în şedinţă online, de la ora 11,00.

restaurantele din gările bucureștene

Potrivit unui anunţ al Prefecturii Capitalei, rata de infectare a fost sâmbătă sub 3 la mia de locuitori, mai exact de 2,86 la mie, iar vineri a fost de 2,98. Prefectul Alin Stoica a anunţat că CMBSU va decide redeschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, în cazul în care trendul descendent se menţine, iar măsura va intra în vigoare de luni, ora 00,00.

Restaurantele din gările bucureștene sunt deocamdată închise în interior

”Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de Hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat Alin Stoica, întrebat vineri la Digi 24 când ar putea fi convocată şedinţa CMBSU pentru a decide măsuri de relaxare în Capitală. Până acum, restaurantele din gări puteau servi clienți doar pe terasă.

Pe 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permită circulaţia persoanelor până la ora 22,00, după care va fi interzisă până la ora 5,00, iar magazinele (inclusiv cele din gări) să fie deschise până la 21,00 inclusiv la sfârşit de săptămână, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori. Până atunci, magazinele din gări se închideau la ora 18,00 în weekend, ceea ce a cauzat inconveniențe, după cum a relatat Club Feroviar. (A.B.)