spot_img
luni, decembrie 6, 2021
spot_img

Au început să se plătească restanțele salariale la CFM. O parte din conducere a demisionat

În ultimele zile au început să se plătească restanțele salariale la CFM, iar o parte din conducerea întreprinderii feroviare de stat a demisionat.

restanțele salariale la CFM

Angajații Întreprinderii de Stat Calea ferată din Moldova au început să primească salariul pentru luna noiembrie 2020, relatează site-ul Noi.md.

Deocamdată primesc bani în principal feroviarii din provincie, care au ieșit mai devreme la protest, dar nu și cei ce lucrează în Chișinău. În acest caz, din cauza situației create a început să-și părăsească funcțiile personalul aparatului central al CFM. Astfel, au plecat din proprie inițiativă: directorul general adjunct pentru activități economice Vadim Șargarovschi, directorul Direcției resurse umane, Vitalie Manole, și directorul Direcției strategii și relații internaționale, Iulian Gangan.

Restanțele salariale la CFM datează de trei luni

Angajații CFM nu primesc salarii de peste trei luni, iar datoria salarială față de aceștia constituie 69 de milioane de lei moldovenești, echivalentul a 15,75 milioane de lei românești.

De la finele lunii februarie, angajații nodului feroviar din Ocnița au organizat o serie de acțiuni de protest. La miting au ieșit și reprezentanții nodului Bălți, iar angajații nodului Ungheni au prezentat un ultimatum conducerii CFM, cerînd ca până pe 10 martie să le fie achitată datoria salarială.

Angajații Căii Ferate din Moldova ies în stradă, la Chișinău

Totodată, pe 4 martie, feroviarii au planificat o acțiune de protest la Chișinău, în fața Parlamentului și a Președinției.

Pe 1 martie, Federația Sindicală a Feroviarilor din Moldova a transmis Primăriei Chișinău o înștiințare cu privire la desfășurarea unei acțiuni de protest în legătură cu situația creată la Întreprinderea Calea Ferată din Moldova. Acțiunea va avea loc între orele 8:00 și 14:00. (A.B.)

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează Târgul de Carieră Feroviară în România ediţia a IV-a, în zilele de 24 și 25 martie 2021, realizând astfel legătura directă între angajatori și persoanele interesate de a-și începe sau consolida o carieră în acest domeniu.

ALSTOM ROMANIA – PARTENER PRINCIPAL

De peste 25 de ani, compania Alstom este deschizătoare de drumuri, având un rol important în tranziția României către un transport feroviar modern și sustenabil. De la soluții de control digital al traficului feroviar, infrastructură și electrificare, la mentenanța pe termen lung a flotei de trenuri a metroului București, Alstom aduce în mod activ o schimbare pozitivă în transportul feroviar din România.

MAI MULTE DETALII

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole