spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Resita ar putea reintroduce transportul cu tramvaiul

In ultima perioda Primaria Municipiului Resita si-a manifestat interesul fata de reintroducerea transportului cu tramvaie, acesta fiind intrerupt in anul 2011.

In acest sens, Primaria din Resita a anuntat organizarea unei licitatii deschise in vederea elaborarii documentatiilor tehnico-economice pentru modernizarea transportului public electric si amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat in municipiu.

Potrivit anuntului de participare publicat, lucrarile de proiectare se vor realiza in trei etape, toate avand o valoare estimata la 2,35 milioane lei (515 mii euro).

Criteriul atribuirii contractul il va constitui cel mai bun raport calitate-pret in ceea ce priveste pretul ofertei (40%), experienta expertilor-cheie (30%) precum si propunerea tehnica ce va fi inaintata (30%).

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 13 noiembrie urmand ca deschidrea acestora sa aiba loc la 8 decembrie.

Lucrarile de proiectare vor fi finantate prin intermediul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile.

Reamintim ca in martie 2017 Primarul Resitei a precizat ca municipiul ar putea de beneficia de fonduri europene nerambursabile „25 de milioane de euro, 10 sunt achizitia de material rulant si 15 sunt pentru reabilitarea completa”.

Foto: tramvai care a circulat in Resita pana in 2011, sursa foto: Club Feroviar

Ultimele Articole