spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

VIDEO Republica Moldova va concura cu o melodie feroviară la Eurovision 2022

Zdob și Zdub și Frații Advahov sunt marii câștigătorii ai preselecției naționale din Republica Moldova pentru Eurovision 2022, unde vor concura cu piesa „Trenulețul”.

Melodia câștigătoare a fost lansată în luna decembrie a anului trecut și a fost folosită ca vector de imagine pentru reluarea circulației Trenului Prietenia, care face legătura între București și Chișinău.

Pe Youtube, ”Trenulețul”, o combinație între folclor și rock, are peste 1,7 milioane de vizualizări. Videoclipul este filmat în Trenul Prietenia de pe ruta Chișinău-București. Un grup de tineri moldoveni se distrează, în drum spre capitala României, fiind acompaniați de frații Advahov și Zdob și Zdub.

„Sperăm să aibă același impact, același succes. Sunt sigură că vor avea o prestație de neuitat și că nu vor fi în totalitate contestați”, a declarat unul dintre jurați, citat de site-ul de știri Unimedia.

Competiție strânsă în Republica Moldova pentru Eurovision 2022

Pe locul doi s-a clasat vocea de la Opera Națională, Ana Cernicova. Locul trei i-a revenit trupei „Lemonique”. Pe locul patru s-au plasat Anet Smirnova și Maxim Zavidia, iar locul cinci a fost împărțit de către trupa „Lanjeron” și interpreta Emilia Russu. Pe locul șase s-a clasat proiectul „Ferum”, cu melodia „Love is”.

Natalia Gordienco a reprezentat anul trecut Republica Moldova la Eurovision. Reprezentanta Republicii Moldova a ocupat locul 13 în finala Eurovision 2021, cu piesa „Sugar”. Cel mai mare punctaj, 12 puncte, Natalia Gordienko l-a primit din partea Bulgariei și a Rusiei.

Reprezentanții Republicii Moldova vor evolua în prima semifinală a concursului european care anul acesta se va desfășura la Torino, pe 10 mai, alături de alte 17 țări. Marea finală a concursului va avea loc pe 14 mai.

Ultimele Articole