vineri, mai 3, 2024
spot_img

Republica Moldova aderă la Convenția privind Transporturile Internaționale Feroviare

Un proiect de lege privind aderarea Republicii Moldova la Convenția privind Transporturile Internaționale Feroviare a fost votat joi de către parlamentarii țării vecine.

„În domeniul transportului feroviar din țara noastră ar putea fi aplicate standarde internaționale (CIV – pentru transportul de călători și CIM – privind transportarea mărfurilor), după aderarea Republicii Moldova la Convenția privind transporturile internaționale feroviare (COTIF)”, potrivit biroului de comunicare al Parlamentului de la Chișinău.

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, în prima lectură, cu votul a 62 de deputați.Obiectivul primordial al acestei Convenții este de a dezvolta și de a consolida colaborarea în domeniul transportului feroviar prin asigurarea respectării standardelor internaționale. Aderarea Republicii Moldova la această convenție va avea drept rezultat sporirea capacității de concurență pe traseele în tranzit de mărfuri. Autoritățile estimează că în Republica Moldova volumul de mărfuri în tranzit s-ar putea majora anual cu 30%, ceea ce reprezintă circa 606,3 mii de tone.

OTIF a fost înființată în 1985. În prezent, aceasta are 50 de state membre din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole