spot_img
marți, mai 17, 2022
spot_img

Roserv Oil, parte a Grupului Grampet, pregătiri pentru repornirea Rafo Onești. Se fac angajări

Compania Roserv Oil, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a început pregătirile pentru repornirea Rafo Onești.

repornirea Rafo Onești

Toate instalațiile sunt evaluate în continuare, pentru conturarea programului de repornire etapizată și pentru a fi create astfel resurse financiare din propria activitate de producție, informează cotidianul Deșteptarea din Bacău.

După două luni de la preluarea Rafo, Roserv Oil a făcut expertizarea mai multor instalații, componente și obiective ale rafinăriei (rezervoare, ventile, trasee de conducte, stații de pompare, skid-uri (instalații tehnologice care preiau țițeiul din apropierea sondelor și îl transportă prin pompare). Au fost făcute lucrări și pe sistemul de siguranță PSI, electric, automatizări și aparatura de laborator. A fost finalizată expertizarea conexiunii feroviare Rafo-Gara Borzești (peste 25 km de cale ferată) și s-a făcut înlocuirea a peste 200 de traverse din cele peste 1.000 care vor fi schimbate, a elementelor de strângere și asamblare de șină etc.

Repornirea Rafo Onești. Neașteptat de multe cereri de angajare

De mâine, 1 octombrie, încep lucrările de pregătire la rampa GPL și la tancurile-sfere, dar și expertizarea unor active ale primelor instalații care vor face obiectul repornirii în foarte scurt timp.

”A continuat procesul de angajare de personal, iar la serviciul Resurse Umane au fost depuse neașteptat de multe cereri de angajare. Angajările se vor face etapizat, în funcție de momentul pornirii instalațiilor, și există șanse reale ca la începutul lunii noiembrie primele unități de producție să-și înceapă activitatea. Roserv a asigurat la timp salariile și facilitățile conform contractelor încheiate, iar în luna octombrie se va negocia un prim contract colectiv de muncă. După judecarea contestațiilor la Tribunalul Bacău, salariații creditori ai Rafo înscriși la masa credală își vor primi o parte din drepturile salariale, neacordate pentru anul 2016 și după deschiderea procedurii de insolvență”, a declarat Ion Marian, consilier de imagine al companiei Roserv Oil.

Ultimele Articole