luni, aprilie 29, 2024
spot_img

EXCLUSIV. Grațian Călin: ”Nu am fost demis. Am avut o discuție amiabilă cu Gruia Stoica”

După ce președintele Grampet, Gruia Stoica, a anunțat că l-a demis, a venit și replica lui Grațian Călin, care spune că nu este adevărat, ci că el și-a dat demisia.

”Eu știu că nu am fost demis, ci că mi-am înaintat demisia din toate funcțiile pe care le dețineam în cadrul grupului Grampet, în urma unei discuții amiabile purtate cu Gruia Stoica”, a declarat Călin Grațian pentru Club Feroviar.

Întrebat ce va face în continuare, el a răspuns glumind că acum este ”tânăr șomer” și că își va găsi de lucru, cu siguranță, tot în industria feroviară, în care activează de atâtea decenii.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Gruia Stoica l-a acuzat pe Grațian Călin de afaceri cu rușii

Replica lui Grațian Călin vine după ce în această dimineață președintele Grampet Group, Gruia Stoica, anunțase că l-a demis ”din cauza asocierii acestuia cu atragerea unor investitori ruși din cadrul companiei Transmasholding în discuțiile privind achiziția societății Popeci Utilaj Greu, creând astfel concurență neloială”.

În comunicatul dat publicității de Grampet se precizează că în prezent, Grampet Logistics a inițiat o acțiune în justiție împotriva societății Popeci Utilaj Greu, în vederea respectării obligațiilor asumate, și va aștepta decizia instanței judecătorești în acest caz.

Comunicatul de presă a fost dat publicității la scurt timp după ce Club Feroviar a anunțat, în exclusivitate, că directorul Grațian Călin și-a dat demisia (nu că a fost demis).

Însuși Gruia Stoica vinde tramvaie rusești către STB

Acuzațiile aduse de Gruia Stoica lui Grațian Călin, de asociere cu investitori ruși, par cel puțin bizare. Asta în condițiile în care tocmai Gruia Stoica, prin intermediul societății sale Electroputere VFU Pașcani, face afaceri serioase cu firme din Federația Rusă.

În urmă cu aproximativ o lună, presată de decizii judecătorești și ale Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, Adunarea Generală a Acționarilor STB a decis să cumpere 40 de tramvaie fabricate în Rusia, vândute de patronul Grampet, Gruia Stoica, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Într-o declarație pe proprie răspundere semnată în decembrie 2019, Claudiu Hîrbu, director adjunct al Electroputere VFU, „declară pe proprie răspundere (…) că producătorul de tramvaie noi din gama de 18 metri cu podea total coborâtă este PK Transport System SRL cu sediul în Moscova”.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole