sâmbătă, octombrie 12, 2024
spot_img

Reparațiile materialului rulant, obligatoriu menționate în Registrul special

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 876 din 30 august 2024 a fost publicat Ordinul nr. 2504/2024 privind realizarea și implementarea Registrului național de evidență a reviziilor și reparațiilor la vehiculele feroviare.

Se desemnează Autoritatea Feroviară Română – AFER ca organism tehnic specializat pentru efectuarea următoarelor activităţi tehnice specifice, potrivit juridice.ro. Acestea sunt:

a) verificarea tehnică pentru vehiculele feroviare la care s-au efectuat reparaţii planificate;
b) verificarea tehnică a vehiculelor feroviare necesară întocmirii/actualizării/modificării sau completării listei cu datele de identificare a vehiculelor motoare necesare eliberării certificatelor unice de siguranţă;
c) realizarea şi implementarea unui registru naţional de evidenţă a reviziilor şi reparaţiilor la vehiculele feroviare – RNERRP.

Se desemnează AFER ca organism tehnic specializat pentru stabilirea şi realizarea modelelor-cadru de documentaţii specifice proceselor de revizii şi reparaţii planificate ale vehiculelor feroviare, respectiv pentru avizarea acestora.

Reviziile, obligatoriu înregistrate în Registru

Vehiculele feroviare pot fi exploatate în activităţile de transport şi manevră feroviară, precum şi în activităţi de întreţinere sau construire a infrastructurii feroviare numai dacă au efectuat ciclul de revizii şi reparaţii planificate specific tipului de vehicul, sunt în perioada de valabilitate a duratei normale de funcţionare/duratei de serviciu, iar reviziile şi reparaţiile planificate efectuate sunt înregistrate în Registrul naţional de evidenţă a reviziilor şi reparaţiilor la vehiculele feroviare – RNERRP, gestionat de către AFER.

Registrul naţional de evidenţă a reviziilor şi reparaţiilor la vehiculele feroviare – RNERRP va conţine evidenţa tuturor reviziilor şi reparaţiilor planificate executate de către operatorii economici certificaţi/autorizaţi la următoarele categorii de vehicule:

a) vehiculele feroviare, inclusiv cele speciale sau utilizate în scop turistic;
b) vehiculele feroviare asimilate sistemului feroviar uşor;
c) vehiculele de metrou şi metrou uşor;
d) vehiculele din categoria tramvaielor;
e) vehiculele de tip monorai;
f) vehiculele din categoria utilajelor specializate pentru lucrări de întreţinere şi construire pentru infrastructura feroviară, metrou, metrou uşor, monorai şi tramvaie.

IN THE SPOTLIGHT

Ciclul universitar la Facultatea de Căi Ferate, Dumuri și Poduri a început cu „Bazele Carierei Inginerului CFDP”

Am putea spune că a devenit deja o tradiție pentru Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri să deschidă ciclul universitar cu „Bazele Carierei...

Ultimele Articole