joi, iunie 27, 2024
spot_img

Guvernul a dat undă verde pentru reparațiile capitale pe linia Toplița-Stânceni de pe Magistrala 400

Guvernul a dat miercuri undă verde pentru reparațiile capitale pe linia Toplița-Stânceni de pe Magistrala 400.

reparațiile capitale pe linia Toplița-Stânceni reparații capitale pe linia Toplița-Stânceni
FOTO Mapio.net

În ședința de miercuri a Executivului a fost aprobată o Hotărâre pentru admiterea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Reparații linia CF 400 Toplița – Stânceni (de la km 183+945 la km 192+945), inclusiv liniile 2, 3, 4 și aparatele de cale nr. 1, 3, 9, 5/7, 2, 8, 14 și 4/6 din Toplița”, lucrare de utilitate publică de interes național.

Linia de cale ferată este interoperabilă, simplă, electrificată și face parte din domeniul public al statului, însă acum se află într-o stare avansată de degradare. Mai multe detalii AICI.

Reparațiile capitale pe linia Toplița-Stânceni, cu materiale noi și refolosite

Materialele ce vor fi utilizate la reparații vor fi fie noi, fie reutilizate, după caz, după cum reiese din proiectul de Hotărâre a Guvernului în acest sens postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor la începutul lunii martie.

Materiale noi se vor folosi la repararea liniei curente Toplița-Stânceni, inclusiv segmentul de linie cuprins între semnalul de intrare X al haltei de mișcare (h.m.) Stânceni și schimbătorul de cale (macazul) nr. 1, precum și a liniilor de primire – expediere 2, 3 și 4 din stația Toplița. Pe de altă parte, linia 5 din stația Toplița se va repara cu ”materiale semibune” recuperate în urma lucrărilor din linia curentă sau de pe celelalte linii din stație.

Lungimea totală a liniei care va intra în reparații este de 11.560 m, din care: 8.991 m linie directă (8.034 m pe interval și 957 m linia 3 directă în stația Toplița) și 2.569 m linii în stația Toplița (864 m linia 2, 957 m linia 4, 748 m linia 5). (A.B.)

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole