sâmbătă, iunie 3, 2023
spot_img

Încep reparații la calea ferată la Drobeta Turnu Severin. Licitație de peste 150.000 de euro

Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să înceapă reparații la calea ferată la Drobeta Turnu Severin și a lansat o licitație de peste 150.000de euro.

reparații la calea ferată lucrări la CFR
FOTO cu rol pur ilustrativ

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reparaţia căii fără joante – înlocuire şină cu sudură electrică pentru refacerea CFJ”. Locul de executare a lucrărilor este Secția L4 Drobeta Turnu Severin.

Serviciul constă în confecţionarea de tronsoane lungi de şină obţinute prin sudura între ele a şinelor normale sau scurte după tehnologii de sudare specifice precum şi înlocuirea şinei din curbă prin tăiere, ridicare pe boghiuri, deplasare pentru introducere în aliniament, tăierea şinei din aliniament (fiind cale fără joante), ridicarea pe boghiuri, deplasarea în curbă şi înlocuirea acesteia, precum şi sudarea şinei. După realizarea prin sudură a şinelor lungi, după şlefuire, măsurare şi recepţia sudurilor, şinele vor fi ridicate şi fixate în boghiuri speciale cu ajutorul macaralelor şi transportate în linie curentă la locul lucrării.

Valoarea totală estimată a contractului este de 759.000, echivalentul a aproximativ 155.000 de euro, iar lucrarea va dura patru luni de zile.

Licitație pentru reparații la calea ferată. Condiții de participare

Pentru participarea la licitație, se cere prezentarea cifrei medii de afaceri anuale pe ultimii trei ani (2017, 2018, 2019), care trebuie sa fie de minimum 800.000 de lei.

Se solicită și experienţă similară. Ofertantul trebuie să prezinte o listă a lucrărilor realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii trei ani de zile, însoţită de certificate de bună execuţie pentru serviciile cele mai importante. Ofertantul trebuie să facă dovada că în ultimii trei ani de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor a executat, la nivelul unui contract/mai multor contracte, servicii similare a căror valoare individuală/valoare cumulată a fost de minimum 400.000 de lei fără TVA. Tipurile de servicii de o complexitate comparabilă cu cele care fac obiectul contractului sunt: servicii de sudare electrică a şinelor de cale ferată şi realizarea căii fără joante cu înglobarea aparatelor de cale în calea sudată.

Valoarea garanției de participare este de 7.590 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 19 ianuarie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 19 mai 2021.

Ultimele Articole