spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Lucrări de reparații la calea ferată pe linia 701, în valoare de cinci milioane de euro

Regionala Galați a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat prima sa licitație din acest an, pentru lucrări de reparații la calea ferată pe linia 701, în valoare de cinci  milioane de euro.

reparații la calea ferată
FOTO cu rol pur ilustrativ

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat miercuri dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de ȋntreținere prin ȋnlocuire la rând a suprastructurii căii pe linia 701 Cilibia – Făurei fir II de la km. 148+700 la km 167+700 – SRCF Galați”. Pentru punerea ȋn siguranță a circulației trenurilor de călători și marfă se vor executa lucrări de ȋnlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pentru ridicarea restricției de viteză și aducerea liniei ȋn parametri pentru viteza de circulație de 120 km/oră a trenurilor de călători, conform cerințelor din caietul de sarcini.

Valoarea totală estimată a contractului, care se va derula pe parcursul a 250 de zile, este de 26.029.994,69 lei, echivalentul a aproape 5,3 milioane de euro. La evaluarea ofertelor, componenta financiară va conta în proporție de 75%, restul fiind acordat pentru perioada de garanție acordată lucrărilor executate (15%) și durata de remediere a defectelor ȋn perioada de garanție (10%). Sursa de finanțare o reprezintă fonduri de la bugetul de stat alocate CNCF CFR SA pe anul 2021.Condiții de participare la licitația pentru reparații la calea ferată

Pentru participarea la licitație se cere experiență similară. Ofertantul trebuie să demonstreze că în ultimii cinci ani pană la data limită de depunere a ofertei, respectiv anii 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, a executat lucrări de natură sau complexitate similare cu obiectul procedurii, în valoare individuală/cumulată de minimum 15 milioane de lei fără TVA, la nivelul unui contract sau maximum cinci contracte. Prin lucrări de natură sau complexitate similare cu obiectul procedurii ȋn domeniul feroviar se ȋnțeleg lucrări de construcție sau reparație linii CF sau lucrări de ȋntreținere linii CF sau lucrări de reabilitare/modernizare infrastructura (linii CF) și lucrări de sudură electrică a șinelor de cale ferată.

Cuantumul garanției de participare este de 260.299 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 5 mai 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 5 noiembrie 2021. (A.B.)

Ultimele Articole