miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Două regionale ale CFR SA vor să facă reparații capitale la linii în trei stații de cale ferată

Două regionale ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vor să facă reparații capitale la linii în trei stații de cale ferată.

SRCF Brașov a postat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație cu titlul ”Reabilitare platformă cu înlocuirea aparatelor de cale în stația Sibiu cap Y (DALI și Proiect Tehnic)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 458.000 de lei, echivalentul a aproximativ 92.000 de euro.

Pentru ridicarea restricţiilor de viteză şi asigurarea scurgerii apei de pe platforma căii, cât şi asigurarea accesului călătorilor la peroanele liniilor 6, 7 şi 8, este necesară începerea achiziţiei prestării serviciilor de proiectare pentru elaborare DALI şi Proiect Tehnic, în vederea reaprobării indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei şi întocmirea proiectului tehnic.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 17 iulie 2024, ora 15:00. Ofertele trebuie să fie valabile până pe 17 noiembrie 2024.Reparații capitale la linii în stațiile Sighetu Marmației și Valea Vișeului

La rândul ei, SRCF Cluj a postat în SEAP anunțul cu titlul ”Reparaţie capitală infrastructură feroviară staţii CF – 2 loturi (Expertiză tehnică şi DALI)”. Valoarea totală estimată a contractului (contractelor) este de 1.663.750 de lei, echivalentul a circa 333.000 de euro.

Procedura de achiziție este împărțită în două loturi, după cum urmează:

  1. Lot 1: Reparaţie capitală infrastructură feroviară staţia CF Sighetu Marmaţiei (Expertiză tehnică şi DALI)

Staţia CF Sighetu Marmației, situată în județul Maramureş, se află pe linia de cale ferată 422 Salva – Sighetu Marmaţiei, linie simplă neelectrificată. Este stație intermediară pe linia de peage (linie încălecată cu ecartament 1435mm/ 1520mm) dintre Stația CF Câmpulung la Tisa – punct de trecere a frontierei cu Teresva UZ și Stația CF Valea Vișeului – punct de trecere a frontierei cu Berlibaș (UZ), cu axa clădirii de călători la km 219+885.

Valoarea estimată fără TVA: 1.006.000 lei

  1. Lot 2: Reparaţie capitală infrastructură feroviară staţia CF Valea Vişeului (Expertiză tehnică şi DALI).

Stația CF Valea Vișeului se află pe linia de cale ferată 422 Salva – Sighetu Marmaţiei, linie simplă neelectrificată, avȃnd axa clădirii de călători la km 244+742, şi este punct de trecere a frontierei cu Berlibaș (UZ).

Valoarea estimată fără TVA: 657.750 lei.

Ȋn cadrul contractelor, se vor presta servicii de proiectare pentru realizarea documentaţiilor tehnico-economice necesare determinării indicatorilor tehnico-economici şi elaborarea documentaţiilor necesare procedurii de achiziţie pentru etapa următoare (elaborarea Proiectelor Tehnice şi Execuţia Lucrărilor) aferente celor două obiective de investiţii.

Ofertele trebuie depuse până pe 15 iulie 2024, ora 15:00, pentru ambele loturi, și trebuie să rămână valabile până pe 15 ianuarie 2025.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole