spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Licitație pentru repararea liniilor ferate din Portul Constanța, de aproape 500.000 de euro

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a lansat o licitație pentru repararea liniilor ferate din Portul Constanța.

repararea liniilor ferate din Portul Constanța Constanța Port Terminal Ferry-Boat infrastructura feroviară din Portul Constanța

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect „Lot 1: <RK la liniile CF Linia 1 și Linia 2 Digul de Nord pe o lungime de 594 m> (proiectare și execuție) și Lot 2: <RK pasaje de trecere la nivel cu liniile CF nr. 1, 2, 3 din Zona Liberă> (proiectare și execuție)”. Valoarea estimată a achiziției se ridică la 2.255.922 lei, echivalentul a 460.000 de euro, precizează Ziua de Constanța.

Licitație pentru repararea liniilor ferate din Portul Constanța, împărțită în două loturi

CN APM SA Constanța deține în proprietate dispozitivul feroviar amplasat pe LFI (linia ferată industrială) Constanța Digul de Nord, format din: Linia 1 care pornește de la ultima joantă a schimbătorului de cale 237 (proprietate CFR SA) considerată km 0+000 al liniei până la opritorul fix OP1 situat la km 2+106,80. Lungimea constructivă totală a liniei este 2.106,80 m și are în compunere trei curbe și o trecere la nivel cu calea ferată; Linia 2 care pornește de la ultima joantă a shimbătorului de cale nr.1, situat la km 0+661,61 până la schimbătorul de cale nr. 2 de la km 1+387,62. Lungimea constructivă totală a liniei este 759,23 m și are în compunere trei curbe și o trecere la nivel cu calea ferată.

Curbele liniilor 1 și 2 Digul de Nord prezintă uzură la partea superioară a șinei și coroziune la partea inferioară, prindere necorespunzătoare a șinei de traverse, ecartament lărgit piatră spartă colmatată cu pământ și reziduuri de cereale. Din cauza creșterii traficului de cereale în anii 2019-2020, care se ridică la aproximativ 70 vagoane/5.600 tone brute/24 ore, portanța liniei a scăzut și din cauza materialelor uzate din suprastructură, prin lucrările de întreținere periodice ale liniei nu se mai pot menține în toleranțele admise, fapt care a condus la incidente feroviare.

Pentru aducerea curbelor de la liniile 1 si 2 liniei de cale ferată în parametrii tehnici de funcționare sunt necesare următoarele lucrări: refacerea stratului de repartiție, înlocuirea stratului de piatră spartă de sub talpa traverselor, înlocuirea traverselor de lemn cu traverse de beton noi, înlocuirea șinelor tip 49 uzate cu șina tip 49 semibună, înlocuirea materialului mărunt de prindere; montajul unor dale din beton noi. Conform normativelor CFR (Instructia 300 și 314), pentru defectele constatate se impune realizarea unei reparații capitale la aceste curbe, respectiv înlocuirea tuturor traverselor din lemn cu traverse din beton cu supralărgire, a materialului mărunt de prindere, a dalelor din beton.

Lucrări de reparații la trecerile la nivel cu linia ferată

În ceea ce privește Lotul 2 al licitației, CN APM SA Constanța deține în proprietate dispozitivul feroviar amplasat în Zona Liberă, format din două linii de racord și trei linii ce permit accesul garniturilor de tren în incinta zonei libere. Pe liniile 1ZL, 2ZL si 3ZL, la intersecșia cu drumul de acces în incinta Terminalului Ferry Boat și drumul perimetral din incinta Zonei Libere sunt amplasate trei treceri la nivel cu calea ferată cu o lungime totală de 144 m. Cele trei treceri la nivel prezintă defecte tehnice majore pe o lungime cumulată de 74 m, ce nu pot fi remediate în cadrul lucrărilor de întreținere (traverse beton fisurate, material de prindere corodat, dale din beton deteriorate în proporție de 80%, dislocate și cu armătura la vedere).

Pe lungimea cumulată de 70 m starea pasajelor este bună, necesitând lucrări de rearanjare a dalelor și ridicarea la nivelul șinei. De asemenea, se propune reabilitarea părții carosabile dintre cele trei linii prin eliminarea dalelor existente, turnarea de beton și refacerea jgheabului de preluare a apelor din platformă. Pentru desfășurarea în condiții optime a circulației auto și feroviare, în conformitate cu normativele CFR (instrucțiile 300 și 314), pentru defectele constatate se impune realizarea acestor lucrări de reparații.

Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 10 noiembrie 2020, ora 15,00.

Ultimele Articole