sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Două oferte depuse la licitația pentru repararea liniilor din Portul Constanța, Prioritatea 3

La licitația organizată de Regionala Constanța a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA pentru repararea liniilor din Portul Constanța, Prioritatea 3, au fost depuse două oferte.

La începutul lunii mai, regionala a lansat o nouă licitație pentru repararea liniilor ferate din Portul Constanța – Prioritatea 3.

Aceasta fusese scoasă la licitație inițial la pachet împreună cu Prioritatea 2, care a fost atribuită către Wiebe și Swietelsky, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Prioritatea 3 nu a fost însă atribuită, așa că a fost din nou licitată, separat. Pe platforma SEAP a fost publicat anunțul ce are ca obiect ”Lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța – Prioritatea 3”.

Lucrările presupun înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, având drept rezultat readucerea liniilor și a aparatelor de cale în parametrii instrucționali, în vederea redeschiderii acestora pentru exploatare cu vitezele prevăzute, în condiții de deplină siguranță. Lucrările aferente Priorității 3 constau în înlocuirea suprastructurii feroviare pe șapte linii, totalizând 1,450 km. De asemenea, vor fi înlocuite 14 aparate de cale și seturile de traverse speciale din lemn la un număr de patru aparate de cale. În cadrul lucrărilor, pe cele șapte linii vor fi utilizate exclusiv traverse din beton precomprimat, iar în curbe vor fi prevăzute traverse din beton precomprimat cu supralărgire.

Durata de execuție va fi de maximum 240 de zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dintre care 60 de zile calendaristice pentru aprovizionarea cu materiale de cale şi 180 de zile calendaristice pentru lucrările propriu-zise. Valoarea totală estimată este de 32.355.792,36 lei, fără TVA.

Bawi și Swietelsky vor contractul pentru repararea liniilor din Portul Constanța

Potrivit anunțului din SEAP, la această licitație au fost depuse două oferte, după cum urmează:

  1. Bawi Construction (fosta Wiebe România)

Subcontractant declarat Construcții Feroviare Mureș S.A.

  1. Swietelsky Constructii Feroviare

Subcontractanți declarați SPIACT Craiova și SAN Electroterm Grup.

Până acum, cele două companii au participat împreună la licitații. Reamintim că Swietelsky a dat mită unor oficiali ai statului român, care au și fost condamnați recent la ani grei de închisoare.

Ultimele Articole