spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

Cât vor să dea feroviarii clujeni pentru repararea căii ferate pe o distanță de 1,7 km

Regionala Cluj a CNCF CFR SA vrea să contracteze lucrări pentru repararea căii ferate între stațiile Coldău și Beclean pe Someș, pe o distanță de aproape 1,7 km.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat luni dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect ”Proiecte tip Quick Wins. Lucrări de eliminare a restricţiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii SRCF Cluj – Linia CF 416: Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii Linia CF 416 între km 20+500-22+169 fir I”. Valoarea totală estimată a contractului, care trebuie dus la bun sfârșit în doi ani, este de 7.174.184,06 lei, echivalentul a aproximativ 1,45 milioane de euro.

Regionala Cluj a mai lansat în ultima perioadă două licitații pentru proiecte de tip Quick Wins. Ele pot fi consultate AICI și AICI.

Prin achiziționarea acestor lucrări se stabilește ca obiectiv înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante, având ca rezultat aducerea liniei în parametrii necesari asigurării siguranţei circulaţiei şi evitarea introducerii restricţiilor de viteză. Procedura de atribuire se desfașoară sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că semnarea contractului/contractelor de execuție lucrări se va face numai după asigurarea sursei de finanțare. Se estimează că perioada pe parcursul căreia se aplică clauza suspensivă este de 12 luni de la aprobarea raportului procedurii.

Lucrările vor fi executate pe o distanță cumulată de 1,669 km.Condiții de participarea la licitația pentru repararea căii ferate

Ofertantul trebuie să facă dovada că a dus la bun sfârșit în ultimii cinci ani (perioadă ce se calculează de la data limită de depunere a ofertelor) lucrări în domeniul infrastructurii feroviare de natură sau complexitate similare cu obiectul procedurii, sau superioare din punctul de vedere al complexității și/sau scopului.

Pentru îndeplinirea cerinţei privind experienţa similară, ofertantul va face dovada că a executat lucrări la nivelul unui contract sau a maximum trei contracte, în valoare individuală/cumulată de minimum șapte milioane de lei.

Garanţia de participare, în valoare de 71.700 de lei, se constituie prin virament bancar în contul entității contractante. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 15 iunie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 15 iulie 2023.

Ultimele Articole