miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Renasc locomotivele cu abur în Marea Britanie

Locomotivele cu abur renasc. Nu, nu este vorba de o locomotivă de tipul celei din ilustrația articolului nostru. Steamology, o companie nou înființată în domeniul tehnologiei ecologice din West Dean, Hampshire, Marea Britanie, a obținut primul său contract comercial cu Arup și Eversholt Rail pentru a sprijini evaluarea aburului verde în vederea eliminării tuturor emisiilor din trenurile de marfă.

Electrificarea și utilizarea de locomotive electrice pentru transportul de marfă de mare tonaj reprezintă cea mai eficientă modalitate de transport de mărfuri pe uscat din punct de vedere energetic. Cu toate acestea, mari părți din rețeaua feroviară națională rămân neelectrificate, iar acest proiect va oferi un mijloc complementar de transport feroviar de mărfuri cu emisii zero, potrivit site-ului eversholtrail.co.uk.

Knorr Bremse

Locomotivele cu abur renasc

Steamology a dezvoltat o nouă tehnologie brevetată pentru a genera abur de înaltă presiune fără emisii de carbon prin arderea hidrogenului în oxigen în interiorul unor mici generatoare de abur modulare. Acest abur „verde” fără emisii de carbon poate fi creat la scară de megawați. Proiectul „New Dawn” va aplica această inovație în domeniul feroviar prin transformarea unei locomotive de clasa 60 într-un prototip cu motor complet, anunțând o revenire la abur după o pauză de peste 60 de ani.

Această conversie va înlocui motorul diesel cu 20 de generatoare de abur, patru turbine cu abur și 140 kg de stocare de gaz, creând o locomotivă cu abur de 2 MW cu emisii zero. Lucrările de conversie sunt planificate să înceapă în Regatul Unit în 2025. Dacă va avea succes, această tehnologie ar putea fi aplicată ca o modificare la locomotivele existente sau încorporată în produse nou construite de către producătorii de locomotive.

Arup furnizează servicii de consultanță și proiectare pentru a sprijini lucrările de conversie.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole