spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

RELOC Craiova câștigă licitația de reparare a 70 de automotoare Săgeata Albastră

CFR Călători desemnează RELOC Craiova câștigătorul licitației pentru revizia a până la 70 de automotoare Desiro.

Firma craioveană a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru servicii de revizie tip R7 cu maximul de punctaj. Licitația a atras inițial atenția a patru firme, însă doar două au depus oferte.

Compania craioveană RELOC, parte a grupului Grampet, a fost desemnată marți câștigătoare a licitației pentru reparații tip R7 pentru un contract care poate ajunge la valoarea de 149 milioane lei.

CFR Călători a trimis marți comunicări privind rezultatul procedurii.

Contractul va fi întins pe 48 de luni urmând să aibă o valoare minimă estimată de 923.200 lei și una maximă de 149,89 milioane lei, fără TVA.

Reviziile R7 sunt revizii capitale care se fac la 4,5 ani sau la 18.000 ore funcționare, potrivit Ordinului 315 din 2011. Lucrările includ reparaţia grupului power-pack echipat cu motor diesel MTU 6R 183 TD13H și cutie de viteze ZF ECOMAT 5HP600R, dar și alte servicii de reparaţii ce pot fi constatate în prezenta recepţiei CFR Călători pe fluxul de revizie tip R7. Lucrările vor fi efectuate la minimum un automotor, maximum 70 de automotoare. Semnarea contractului va avea loc după expirarea termenului de exercitare a căilor de atac pentru eventualii competitori nemulțumiți.

Inițial, pentru licitație și-au arătat interesul patru firme/asocieri, anume RELOC Craiova, Remarul 16 Februarie, asociată cu RMB Inter Auto, Alstom Transport și PESA Polonia. Oferte au fost depuse însă doar de primele două firme. Oferta companiei Remarul 16 Februarie – RMB Auto a fost descalificată pe motiv că firma în cauză și-a modificat financiar oferta în cursul procedurii și nu a clarificat modificările. Interesant e faptul că firma asociată cu Remarul 16 Februarie este un dealer auto deținut de fostul ministrul PSD Ioan Rus împreună cu omul de afaceri Ion Țiriac, prin intermediul unui offshore cipriot al acestuia. RMB Auto este reprezentant zonal pentru şapte dintre cele mai importante mărci de pe piaţa auto: Mercedes-Benz, Mitsubishi, Ford, Hyundai, Jaguar, Land Rover.

Cine este RELOC

RELOC este specializată în proiectarea, construcția, repararea și modernizarea vehiculelor feroviare și a materialului rulant, precum și în producția de piese de schimb pentru industria feroviară. Compania craiovează execută  toată  gama  de  reparații  și  lucrări  de  întreținere  pentru locomotive:

  • electrice;
  • Diesel – electrice;
  • Diesel – hidraulice;
  • macarale EDK;
  • rame electrice sau automotoare.

Beneficiarii serviciilor RELOC sunt cele mai mari companii feroviare private sau de stat din România, Polonia, Serbia, Macedonia, Slovacia, Ungaria sau Bulgaria, precum și numeroase alte companii private din țară sau de peste hotare. Compania are executate cu succes peste 8.500 reparații  planificate,  peste 800 de reparații accidentale și nenumărate reparații  de  agregate  (motoare de tracțiune, osii, generatoare, transformatoare etc.) și recondiționări de subansamble pentru locomotive.Electroputere VFU, cealaltă companie din grup specializată și aceasta în material rulant, înseamnă peste 6000 de locomotive, metrouri, tramvaie proiectate, construite, reconstruite, reparate sau modernizate și peste 20 de modele de proiectare pentru crearea unor locomotive, tramvaie sau metrouri inovative.

Cele două companii au cooperări cu firme de prestigiu din Elveția, Suedia, Franța, Germania și Italia care au făcut ca, într-un timp scurt, marca Electroputere VFU să fie cunoscută în peste 10 de țări de pe 2 continente.

„RELOC S.A. – Electroputere VFU reprezintă mai mult decât un brand mondial, reprezintă locuri de muncă înalt calificate, producție, design, construcție și reconstrucție, cercetare, crearea și dezvoltarea unor concepte feroviare inovative care să țină pasul cu evoluțiile tehnologice și care să răspundă nevoilor beneficiarilor noștri”, spun reprezentanții companiei.

Ultimele Articole