duminică, mai 28, 2023
spot_img

Regiunea italiană care a inventat tiramisu și grappa oferă turiștilor tren gratuit

O regiune din Italia încurajează călătorii să vină în vizită cu stimulente precum transport gratuit și intrare gratuită și cu reduceri la muzee și atracții.

Cu canale și arhitectură asemănătoare Veneției și o scenă culinară considerată una dintre cele mai bune din Italia, Friuli Venezia Giulia (nord-estul Italiei, invecinat Veneției), locul de naștere al grappa și tiramisu – este una dintre regiunile cele mai puțin turistice din Italia, potrivit lonelyplanet.com. Aceasta face regiunea italiană un loc minunat pentru a explora una dintre cele mai puțin turistice regiuni ale Italiei.

Cândva casa scriitorilor James Joyce și Ernest Hemingway, care au trăit ambii în capitala Trieste, regiunea are palate renascentiste, ruine romane, peisaje alpine, mâncare excelentă și plaje incredibile. Acum, pentru a promova turismul durabil în regiune, biroul local de turism plătește oamenii să vină în vizită. Lansată săptămâna trecută, noua schemă de turism se va desfășura până pe 31 mai. Biroul de turism va rambursa tariful de tren oricărei persoane care sosește în orașele Trieste și Udine sau în stațiunile de coastă Grado (cunoscute și sub numele de „Mica Veneție” datorită canalelor sale) și Lignano Sabbiadoro (unele dintre cele mai bune plaje din Italia) cu trenul intern.

Tren gratuit în Italia și reduceri la muzee

În plus, călătorii vor primi gratuit transport public în interiorul și în jurul destinației alese, intrare gratuită și cu reduceri la muzee, atracții și tururi ghidate. Cum funcționează promovarea? Promoția a fost lansată pe 7 octombrie și se va desfășura până pe 23 mai. Orice călător poate beneficia de ea cu o condiție: să călătorească pe plan intern la una dintre următoarele gări: Latisana-Lignano-Bibione, Cervignano-Aquileia-Grado, Aeroportul Trieste, Trieste Centrale sau Udine. Călătorii pot folosi trenurile Trenitalia administrate de stat, liniile Intercity sau liniile de mare viteză Frecce.

Oricine folosește pachetul trebuie să rămână în Friuli Venezia Giulia cel puțin două nopți. Lista hotelurilor și pensiunilor care participă la promoție poate fi găsită pe site-ul PromoTurismoFVG sau pe site-ul Travel One. Pentru a beneficia de ofertă, cazarea și biletul de tren trebuie rezervate pe site-ul de turism. Prețul biletului de tren dus-întors va fi dedus ca reducere din total.

Persoanele înscrise vor primi gratuit FVGCard turism, care oferă transportul public gratuit, precum și de intrare gratuită la muzeele de top din Friuli Venezia Giulia. FGVCard vă va oferi, de asemenea, reduceri speciale la alte servicii turistice, cum ar fi parcuri de distracții, plaje, piscine, excursii cu ghid și rezervația incredibilă de situri istorice din regiune, cum ar fi Domul din Trieste, teatrul roman din secolul I al orașului și teatre precum marele teatru de operă Teatro Verdi.

Promoția se va desfășura până pe 23 mai. Sărbătorile legale și perioadele de Crăciun și Paște nu vor fi incluse. Pentru a beneficia de ofertă, trebuie să rezervați cel puțin două nopți de cazare în destinația aleasă. Costul cazării nu este acoperit de promotie. De asemenea, biletele de tren la clasa I nu sunt incluse.

Ultimele Articole