joi, iunie 27, 2024
spot_img

Regionala Timișoara lansează lucrări pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe M100

Regionala Timișoara a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA lansează lucrări pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe M100.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de reparație pentru ridicare restricții de viteză pe linii curente și directe-linia 100 stația Armeniș, linia II dir. km 449+100-449+250”. Valoarea totală estimată a contractului, ce va trebui dus la bun sfârșit în termen de 90 de zile, este de 1.678.540,5 lei, echivalentul a aproape 340.000 de euro.

În capătul Y al stației Armeniș se află aparatele de cale S2 și S4. Pe lungimea celor două aparate cât și pe lungimea panourilor aflate la călcâiul schimbătorului S2 prisma de piatră spartă este puternic colmatată, traversele din beton, traversele din lemn și traversele de lemn speciale pentru aparate cale s-au degradat în timp. Partea metalică a aparatelor de cale prezintă grad de uzură avansată. Din cauza acestor deficiențe, pe linia II directă s-a introdus restricție de viteză de 30 km/oră, între km 449+100-km 449+250. Forța de muncă insuficientă pentru asigurarea necesarului de lucrări anuale, instructionale, cât și starea căii pe capătul Y al stației Armeniș impun intervenția cu firme autorizate și specializate în execuția de înlocuire a celor două schimbătoare simple cu aparate de cale montate pe traverse din beton, înlocuirea traverselor din beton, înlocuirea JIL-urilor, defrișări și evacuare de pământ din perimetrul stației.

Realizarea lucrării se vă face în conformitate cu procesele tehnologice stabilite în caietul de sarcini și trebuie să îndeplinească condițiile de siguranță a circulației feroviare impuse prin regulamente, instrucțiuni și norme de specialitate ale CNCF CFR SA privind circulația trenurilor. Executantul lucrării asigură achiziția materialelor necesare.Condiții de participare la licitația pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe M100

Pentru participarea la procedura de achiziție se solicită executarea de lucrări de tipul specificat. Ofertanţii vor prezenta o listă a principalelor lucrări similare cu obiectul procedurii executate în ultimii cinci ani calculați de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor.

Lista va conține valori, perioade de execuție, beneficiari, din care să rezulte că a executat unul sau mai multe contracte similare cu obiectul procedurii în domeniul feroviar în valoare individuală/cumulată de minimum 1.600.000 de lei.

Garanţia pentru participare este 16.785 lei fără TVA pentru o perioadă de valabilitate de șase luni de zile. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 mai 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 9 noiembrie 2022.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole