joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Și Regionala Iași a CFR Călători vinde vagoane la fier vechi. A lansat procedura de evaluare

După ce această procedură a început în mai multe locuri din țară, și Regionala Iași a SNTFC CFR Călători vrea să vândă șase vagoane la fier vechi.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație, în procedură simplificată, ce are ca obiect ”Serviciul de evaluare a mijloacelor fixe din categoria material rulant remorcat (vagoane călători)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 4.200 de lei, echivalentul a aproximativ 850 de euro.

Se solicită evaluarea materialului rulant remorcat (șase vagoane de călători) în scopul determinării valorii actualizate a acestuia, valoare care va fi utilizată la vânzarea prin licitație publică organizată de către Bursa Româna de Mărfuri, ca preţ minim de începere a licitației. Totodată se solicită determinarea valorii reziduale a fiecărui mijloc fix. Conform normelor interne, valoarea reziduală este definită ca suma dintre valoarea materialelor refolosibile şi valorificabile (feroase, neferoase, piese turnate din fontă şi oțel etc.) şi valoarea componentelor electrice şi electronice în funcție de starea tehnică a acestora. Vizionarea în vederea evaluării se va face în prezența reprezentanților beneficiarului, care vor pune la dispoziția evaluatorului toate datele şi documentele necesare.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 august 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 9 noiembrie 2023.

Și Regionala Galați vinde vagoane la fier vechi

Club Feroviar a relatat recent că și regionala Galați a SNTFC CFR Călători vrea să valorifice la fier vechi vagoane nefuncționale.

Astfel, a fost lansată o licitație în vederea achiziţiei serviciului de evaluare a 11 vagoane de călători şi reevaluarea a alte 19 vagoane de călători, în vederea determinării valorii actualizate propusă ca preţ minim de începere a licitaţiei publice pentru vânzarea vagoanelor şi a valorii reziduale. Materialul rulant urmează a fi valorificat prin vânzare conform normelor legale şi reglementărilor interne prin licitaţii publice organizate de către Bursa Română de Mărfuri.

Ultimele Articole