spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Regionala Galați plătește 1,4 milioane lei pe S.F. dedicate trecerilor la calea ferată

Regionala CFR Galați a publicat joi, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) licitația ”Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată– SRCF Galați”.  În prezent doar 14 din 300 de treceri al calea ferată din regionala menționată au bariere automate.

trafic deviat în Prahova

Proiectul urmează să fie finanțat în POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare din fonduri UE și de la bugetul de stat. Valoarea estimativă a acestuia este de 1,4 milioane lei. Organizatorii procedurii spun că proiectul „Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată” reprezintă una din măsurile de îmbunătăţire a siguranţei traficului şi securităţii transporturilor pentru toate mijloacele de transport prin acţiuni specifice de tipul modernizarii trecerilor la nivel cu calea ferată.

La desemnarea câștigătorului valoarea ofertei are o pondere de 40%, iar componenta tehnică contează în proporție de 60%. Durata contractului va fi de nouă luni. Potrivit documentației la nivelul regionalei  Galați există 313 treceri al nivel dintre care 178 sunt cu indicatoare rutiere, 101 cu sisteme de semnalizare a apropierii trenului, 21 au bariere mecanice și doar 14 au bariere automate.

Ultimele Articole