miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Cât vrea să dea Regionala Craiova a CFR SA pentru pază în patru gări modernizate

Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să încheie contracte pe un an pentru pază în gări, fiind vizate patru stații CF modernizate.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Pază, protecție, ordine și control în stațiile: CF Rm. Vâlcea, Tg. Jiu, Dr. Tr. Severin și Pitești”. Valoarea totală estimată a contractului este de 707.805 lei, echivalentul a peste 140.000 de euro.

În stațiile respective, personalul de specialitate CF ce contribuie la siguranța circulației are programul de lucru de opt ore/zi sau tură de 12/24. În medie, stațiile respective sunt tranzitate de un număr de peste 5.000 de călători în 24 de ore (călători sosiți și expediați), iar programul de lucru la casele de bilete este permanent. În urma lucrărilor de modernizare la aceste stații, pentru aducerea lor la standarde europene, au fost create condiții optime pentru călători, constând în: amenajare săli de așteptare și spatii destinate pentru ”Mama și copilul”, cu dotările necesare, spații comerciale, sisteme electronice de informare, scări rulante pentru facilitarea accesului în sălile de așteptare. Accesul în holul caselor de bilete este deschis permanent și se face prin uși acționate cu celulă fotoelectrică.

În sezonul de iarnă, în aceste stații, microclimatul este asigurat permanent prin centralele proprii, existând posibilitatea ca persoanele fară adăpost să transforme zone din aceste locuri în spatii de locuit temporar. Toate obiectivele enumerate necesită o supraveghere permanentă care se poate realiza numai prin servicii prestate de o firmă specializată, dotată cu echipamentul necesar. Desfășurarea activității de pază cu firme specializate a fost benefică prin: reducerea furturilor din patrimoniul stațiilor CF; reducerea pagubelor produse beneficiarului de persoane în stare de ebrietate sau cerșetori, ca urmare a unor infracțiuni, distrugeri de bunuri, vandalism etc; s-au îndepărtat persoanele fără adăpost din sălile de așteptare și holurile stațiilor CF; prestatorul a suportat toate pagubele produse beneficiarului, ca urmare a unor infracțiuni, contravenții produse de autori care au rămas necunoscuți.

Licitație pentru pază în gări, împărțită în patru loturi

Procedura de achiziție este împărțită în patru loturi, după cum urmează:

  1. Stația CF Râmnicu Vâlcea

Valoarea estimată fără TVA: 141.561,00 lei

  1. Stația CF Târgu Jiu

Valoarea estimată fără TVA: 141.561,00 lei

  1. Stația CF Drobeta Turnu Severin

Valoarea estimată fără TVA: 141.561,00 lei

  1. Stația CF Pitești

Valoarea estimată fără TVA: 283.122,00 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 28 iulie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 28 noiembrie 2022.

Ultimele Articole