spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Regionala Constanța alocă jumătate de milion de euro pentru curățenie în gări

Regionala Constanța a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să plătească peste o jumătate de milion de euro pentru un contract de curățenie în gări, valabil doi ani.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul ”Salubrizare stații CF pe raza SRCF Constanța – 5 loturi”. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.508.372,14 lei, echivalentul a aproximativ 505.000 de euro.

Sucursala RCF Constanţa deţine un număr de 18 obiective reprezentând staţii CF (aferente județelor Constanța, Tulcea, Ialomița și Călăraşi), cu trafic intens de călători în perioada sezonului estival sau în extrasezon la care se adaugă şi sediul Sucursalei RCF Constanţa, în care este necesară asigurarea curăţeniei în spaţiile destinate călătorilor sau activităţilor de exploatare. Ca urmare a cerinţelor legislative privind protecţia sănătaţii publice şi a mediului înconjurător se impune obligativitatea asigurării serviciului de salubrizare, serviciu care trebuie asigurat permanent cu societăţi specializate, agrementate AFER. Salubrizarea staţiilor CF este o prestaţie care trebuie asigurată permanent, iar caracterul de regularitate al acestei prestaţii asigură condiţiile minime necesare desfăşurării în siguranţă a traficului de călători prin staţii, evită riscul de acumulare a deşeurilor, situaţii care pot conduce la primirea de amenzi din partea autorităţilor statului.

Serviciul ce urmează a fi achiziţionat presupune: asigurarea activităţii de salubrizare în sălile de aşteptare, vestibule şi holurile de acces în staţie, în holurile caselor de bilete, peroane, spaţii dintre liniile căii ferate, spaţiile verzi din incinta staţiilor, pasaje subterane, trotuare şi suprafeţele de acces din staţie spre oraş, WC-uri, rampe de gunoi etc.Contract pentru curățenie în gări, împărțit în cinci loturi

Contractul este împărțit în cinci loturi, după cum urmează:

  1. Salubrizare stații CF pe raza SRCF Constanța – Lot 1 Stația Constanța Oraș

Valoarea estimată fără TVA: 706.758,84 lei

  1. Salubrizare stații CF pe raza SRCF Constanța – Lot 2 județul Constanța

Valoarea estimată fără TVA: 902.145,06 lei

  1. Salubrizare stații CF pe raza SRCF Constanța – Lot 3 – Judetul Tulcea

Valoarea estimată fără TVA: 151.458,46 lei

  1. Salubrizare stații CF pe raza SRCF Constanța – Lot 4 – Județul Călărași

Valoarea estimată fără TVA: 370.226,86 lei

  1. Salubrizare stații CF pe raza SRCF Constanța – Lot 5 – Județul Ialomița

Valoarea estimată fără TVA: 377.782,92 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 7 martie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 7 iunie 2022.

Ultimele Articole