spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

RegioJet cumpara trenuri regionale Pesa, iar pentru 2019 anunta achizitii de vagoane fabricate de Astra Vagoane Calatori

Trenul Elf, fabricat de catre Pesa

Cel mai mare operator privat de transport feroviar de pasageri din Europa Centrala, RegioJet, a semnat un contract cu Pesa Bydgoszcz pentru achizitia a sapte trenuri regionale electrice, cu podea joasa, din gama Elf. Contractul a fost semnat pentru suma de peste 20 milioane euro. Noile rame electrice vor intra in operare in regiunea Ústí nad Labem, in nordul Republicii Cehe.

Pesa Bydgoszcz va incepe livrarea trenurilor din a doua jumatate a lui 2021, ramele urmand a fi puse in circulatie din decembrie 2021.

Recent RegioJet a obtinut un contract pentru transport feroviar de pasageri in regiunea Ústí nad Labem, pe liniile regionale U5, U7 si U13. Astfel, RegioJet va incepe, din decembrie 2019, operarea trenurilor pe aceste rute cu rame diesel mai vechi, achizitionate de la DB Regio, urmand ca din 2021 sa opereze cu noile rame electrice Elf ce vor fi fabricate si livrate de catre Pesa.

In 2018 RegioJet a transportat, pe toate rutele sale, un numar de 9,7 milioane de pasageri. Comparativ cu 2017, a inregistrat o crestere masiva, de 29%, a numarului de pasageri transportati.

De asemenea, tot in 2018 potrivit rezultatelor preliminare ne-auditate profitul inainte de impozitare a fost de patru milioane de euro.

Vagon Astra Vagoane Calatori, achizitionat de catre operatorul privat ceh RegioJet

RegioJet reaminteste ca tot in 2018 a pus in circulatie patru locomotive multi-sistem Bombardier TRAXX, dar si vagoane de pasageri, echipate cu ecrane individuale pe fiecare scaun, fabricate de catre producatorul roman de material rulant, Astra Vagoane Calatori.

In plus, pentru 2019, RegioJet anunta punerea in circulatie a mai multor locomotive multi-sistem Bombardier TRAXX, precum si achizitia mai multor vagoane de pasageri de la Astra Vagoane Calatori.

Mai mult, pentru urmatorii doi-trei ani operatorul RegioJet va investi 40 de milioane de euro in noi programe de modernizare si de achizitii de material rulant.

Ultimele Articole