luni, aprilie 29, 2024
spot_img

O locomotivă a Regio Călători a rupt linia de contact în gara Brașov. Patru trenuri anulate

O locomotivă electrică ce tracta un tren al operatorului Regio Călători a rupt vineri după-amiază linia de contact în gara Brașov.

`Au fost înregistrate două deranjamente tehnice la două trenuri private, deranjamente care au influențat și circulația celorlate trenuri, deoarece unul dintre trenurile private a rupt firul de contact. Pentru remedierea deranjamentului la linia de contact și repunerea sub tensiune s-a intervenit local cu o drezină pantograf. De asemenea, a fost necesară tracțiunea Diesel pentru trenurile private cu defecțiuni. La această oră se circulă în condiții normale, cu tracțiune electrică”, a transmis Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Linia de contact în gara Brașov a fost repusă sub tensiune, dar patru trenuri au fost anulate

Trenul Regio Călători implicat în acest incident este Regio 11032, tractat de locomotiva BB572. Garnitura trebuia să pleca la ora 12,20 din stația Brașov cu destinația finală București Nord, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 15,30. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă, deoarece cursa a fost anulată.

Cum aceeași garnitură și aceeași locomotivă ar fi trebuit să opereze și trenul de întoarcere, Regio 11037 (plecare București Nord la ora 18,16, sosire la Brașov la ora 21,32), și acesta a fost anulat, evident, din cauza indisponibilității materialului rulant.

Și au mai fost încă două trenuri anulate, iar Regio Călători a ascuns adevărata cauză a acestor probleme. „Din cauza unor defecțiuni la instalațiile CF din gara Brașov, trenurile 11032 și 11034 Brașov – București Nord, respectiv 11035 și 11037 București Nord – Brașov sunt anulate. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, se arată într-o postare de pe pagina de internet a Regio Călători.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole